ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
180 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
25 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα8 Μερίδες
Υλικά για τη γαλατόπιτα
 600 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά
 60 γρ. Κορν φλάουρ
 200 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 1 Βανιλίνη
 400 γρ. Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό, πλήρες
 60 γρ. Βούτυρο αγελαδινό ΔΩΔΩΝΗ
 2 Αυγά μέτρια
Υλικά για την επάλειψη
 1 Αυγό μέτριο
 1 κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική
Υλικά για την αλμυρή καραμέλα
 200 γρ. Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
 1 Πρέζα ανθό αλατιού
1

Για τη γαλατόπιτα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
• Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ένα σύρμα χειρός, για να μην κολλήσει και περιμένουμε να πάρει μία βράση και να δέσει το μείγμα.
• Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: τα αυγά, το γιαούρτι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να “γυαλίσει” η γαλατόπιτα.
• Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο την επιφάνεια μιας ταρτιέρας 25 εκ., στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε να πάρει το σχήμα της.
• Ρίχνουμε όλο το μείγμα και απλώνουμε καλά.
• Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό με τη ζάχαρη. Με ένα πινέλο αλείφουμε ομοιόμορφα τη γαλατόπιτα σε όλη της την επιφάνεια.
• Ψήνουμε για 22-25 λεπτά.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, για 20 λεπτά να κρυώσει και έπειτα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ώστε να δέσει και να πάρει τη σωστή υφή.

Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα με τον ανθό αλατιού.
• Βγάζουμε από το ψυγείο τη γαλατόπιτα, κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με μπόλικη αλμυρή καραμέλα από πάνω.

Ingredients

Υλικά για τη γαλατόπιτα
 600 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά
 60 γρ. Κορν φλάουρ
 200 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 1 Βανιλίνη
 400 γρ. Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό, πλήρες
 60 γρ. Βούτυρο αγελαδινό ΔΩΔΩΝΗ
 2 Αυγά μέτρια
Υλικά για την επάλειψη
 1 Αυγό μέτριο
 1 κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική
Υλικά για την αλμυρή καραμέλα
 200 γρ. Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
 1 Πρέζα ανθό αλατιού

Directions

1

Για τη γαλατόπιτα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
• Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ένα σύρμα χειρός, για να μην κολλήσει και περιμένουμε να πάρει μία βράση και να δέσει το μείγμα.
• Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: τα αυγά, το γιαούρτι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να “γυαλίσει” η γαλατόπιτα.
• Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο την επιφάνεια μιας ταρτιέρας 25 εκ., στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε να πάρει το σχήμα της.
• Ρίχνουμε όλο το μείγμα και απλώνουμε καλά.
• Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό με τη ζάχαρη. Με ένα πινέλο αλείφουμε ομοιόμορφα τη γαλατόπιτα σε όλη της την επιφάνεια.
• Ψήνουμε για 22-25 λεπτά.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, για 20 λεπτά να κρυώσει και έπειτα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ώστε να δέσει και να πάρει τη σωστή υφή.

Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα με τον ανθό αλατιού.
• Βγάζουμε από το ψυγείο τη γαλατόπιτα, κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με μπόλικη αλμυρή καραμέλα από πάνω.

Βελούδινη γαλατόπιτα με γιαούρτι και αλμυρή καραμέλα
Κάνε share τη συνταγή!