ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα6 Μερίδες
Υλικά για τα τυροψωμάκια
 2 Αυγά
 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
 350 γρ. Φαρίνα
 250 γρ. Φέτα
 Σουσάμι – Μαυροσούσαμο (προαιρετικά)
1

Για τα τυροψωμάκια
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φαρίνα, το γιαούρτι, τα αυγά και ανακατεύουμε ελαφρά για 20 δευτερόλεπτα.
• Ρίχνουμε στο μπολ τη φέτα σπασμένη σε κομματάκια και πλάθουμε το ζυμάρι, μέχρι να αποκτήσει σώμα και να απορροφήσει όλο το αλεύρι.
• Σε ένα ταψί 25x35 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
• Πλάθουμε 18 τυροψωμάκια των 30-35 γραμμαρίων και, πριν τα τοποθετήσουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, τα κυλάμε προαιρετικά σε σουσάμι, ώστε να κολλήσει ομοιόμορφα γύρω τους.
• Ψήνουμε για 20 λεπτά. Τρώγονται ζεστά, αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.

Ingredients

Υλικά για τα τυροψωμάκια
 2 Αυγά
 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
 350 γρ. Φαρίνα
 250 γρ. Φέτα
 Σουσάμι – Μαυροσούσαμο (προαιρετικά)

Directions

1

Για τα τυροψωμάκια
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φαρίνα, το γιαούρτι, τα αυγά και ανακατεύουμε ελαφρά για 20 δευτερόλεπτα.
• Ρίχνουμε στο μπολ τη φέτα σπασμένη σε κομματάκια και πλάθουμε το ζυμάρι, μέχρι να αποκτήσει σώμα και να απορροφήσει όλο το αλεύρι.
• Σε ένα ταψί 25x35 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
• Πλάθουμε 18 τυροψωμάκια των 30-35 γραμμαρίων και, πριν τα τοποθετήσουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, τα κυλάμε προαιρετικά σε σουσάμι, ώστε να κολλήσει ομοιόμορφα γύρω τους.
• Ψήνουμε για 20 λεπτά. Τρώγονται ζεστά, αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.

Τυροψωμάκια με 4 υλικά
Κάνε share τη συνταγή!