ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
12 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για τα μπισκότα
 80 γρ. Ζάχαρη καστανή
 2 κ.σ. Μέλι
 60 γρ. Βούτυρο
 80 γρ. Αμύγδαλα
 1 κ.σ. Αλεύρι γ.ο.χ. ΓΙΩΤΗΣ
 1 Βανιλίνη
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας γάλακτος
 200 γρ. Τυρί κρέμα
 125 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
 100 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος σε τρούφα ΓΙΩΤΗΣ
1

Για τα μπισκότα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το μέλι και σιγοβράζουμε, μέχρι να έχουμε μια ρευστή καραμέλα, για περίπου 3-4 λεπτά.
• Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα αμύγδαλα σε φίνα πούδρα, αλλά όχι για πάρα πολύ ώρα, για να μη βγάλουν τα έλαιά τους.
• Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι το αλεύρι αμυγδάλου που φτιάξαμε, το αλεύρι και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μαλακό ζυμάρι για τα μπισκότα.
• Σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε το τηγάνι.
• Σε ένα ταψί 20x30 εκ. βάζουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι μοιράζουμε ισόποσα σε 8 μπαλίτσες, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, γιατί καθώς ψήνονται θα απλώσουν.
• Ψήνουμε για 10-12 λεπτά και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν τελείως πριν τα γεμίσουμε.

Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, για 2 λεπτά στα 800 Watt. Εναλλακτικά λιώνουμε σε μπεν - μαρί.
• Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να έχουμε λεία υφή.
• Προσθέτουμε σταδιακά τη λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος στο τυρί κρέμα και ομογενοποιούμε.
• Τοποθετούμε τη γέμιση σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής για να γεμίσουμε τα μπισκότα (εναλλακτικά κάνουμε την ίδια διαδικασία με ένα κουτάλι).
• Προσθέτουμε στα 4 μπισκότα τη γέμιση, αφήνοντας κενό γύρω γύρω, γιατί, όταν τα πατήσουμε ελαφρώς για να κολλήσουν, θα απλώσει.
• Λίγο πριν τα κλείσουμε με τα υπόλοιπα 4 μπισκότα πασπαλίζουμε τη γέμιση με τρούφα σοκολάτας γάλακτος.
• Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Ingredients

Υλικά για τα μπισκότα
 80 γρ. Ζάχαρη καστανή
 2 κ.σ. Μέλι
 60 γρ. Βούτυρο
 80 γρ. Αμύγδαλα
 1 κ.σ. Αλεύρι γ.ο.χ. ΓΙΩΤΗΣ
 1 Βανιλίνη
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας γάλακτος
 200 γρ. Τυρί κρέμα
 125 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
 100 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος σε τρούφα ΓΙΩΤΗΣ

Directions

1

Για τα μπισκότα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το μέλι και σιγοβράζουμε, μέχρι να έχουμε μια ρευστή καραμέλα, για περίπου 3-4 λεπτά.
• Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα αμύγδαλα σε φίνα πούδρα, αλλά όχι για πάρα πολύ ώρα, για να μη βγάλουν τα έλαιά τους.
• Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι το αλεύρι αμυγδάλου που φτιάξαμε, το αλεύρι και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μαλακό ζυμάρι για τα μπισκότα.
• Σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε το τηγάνι.
• Σε ένα ταψί 20x30 εκ. βάζουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι μοιράζουμε ισόποσα σε 8 μπαλίτσες, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, γιατί καθώς ψήνονται θα απλώσουν.
• Ψήνουμε για 10-12 λεπτά και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν τελείως πριν τα γεμίσουμε.

Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, για 2 λεπτά στα 800 Watt. Εναλλακτικά λιώνουμε σε μπεν - μαρί.
• Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να έχουμε λεία υφή.
• Προσθέτουμε σταδιακά τη λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος στο τυρί κρέμα και ομογενοποιούμε.
• Τοποθετούμε τη γέμιση σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής για να γεμίσουμε τα μπισκότα (εναλλακτικά κάνουμε την ίδια διαδικασία με ένα κουτάλι).
• Προσθέτουμε στα 4 μπισκότα τη γέμιση, αφήνοντας κενό γύρω γύρω, γιατί, όταν τα πατήσουμε ελαφρώς για να κολλήσουν, θα απλώσει.
• Λίγο πριν τα κλείσουμε με τα υπόλοιπα 4 μπισκότα πασπαλίζουμε τη γέμιση με τρούφα σοκολάτας γάλακτος.
• Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Τραγανά μπισκότα καραμέλας με γέμιση σοκολάτας γάλακτος
Κάνε share τη συνταγή!