ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 20 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 60 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για το τηγανόψωμο
• Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2 λεπτά με ένα κουτάλι, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
• Προσθέτουμε το αλεύρι, το μηλόξυδο και το αλάτι στον κάδο, τον τοποθετούμε στο μίξερ και ανακατεύουμε με τον γάντζο για περίπου 4 λεπτά, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και λείο ζυμάρι.
• Πλάθουμε το ζυμάρι σε στρογγυλό σχήμα με τα χέρια μας, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, τον λαδώνουμε, τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος, να ξεκουραστεί και να φουσκώσει, για 60 λεπτά.
• Μόλις το ζυμάρι είναι έτοιμο, το χωρίζουμε σε 6 ίσες μερίδες και το πλάθουμε σε μπαλάκια. Σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ζυμάρι είτε με ένα πλάστη, είτε με τα χέρια μας σε στρογγυλό σχήμα, διαμέτρου περίπου 12 εκ.
• Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο κάθε φόρα, σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε μια - μια τις πίτες, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
• Στοιβάζουμε τα τηγανόψωμα σε ένα ρηχό πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε ψιλοκομμένα τον άνηθο και τον δυόσμο, το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Αφήνουμε στην άκρη.
Για τον κιμά με γεύση γύρο
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 8 λεπτά, να στεγνώσει από τα ζουμιά του.
• Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά ψιλοκομμένα, την πάπρικα, τη σκόνη μουστάρδα, τα φύλλα από το θυμάρι και τη ρίγανη ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά.
• Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
• Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα, μέχρι να αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για το σερβίρισμα
• Σε κάθε τηγανόψωμο απλώνουμε 4 κουταλιές από τον κιμά και περιχύνουμε 1 κουταλιά από τη σάλτσα.
• Σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Για το τηγανόψωμο
• Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2 λεπτά με ένα κουτάλι, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
• Προσθέτουμε το αλεύρι, το μηλόξυδο και το αλάτι στον κάδο, τον τοποθετούμε στο μίξερ και ανακατεύουμε με τον γάντζο για περίπου 4 λεπτά, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και λείο ζυμάρι.
• Πλάθουμε το ζυμάρι σε στρογγυλό σχήμα με τα χέρια μας, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, τον λαδώνουμε, τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος, να ξεκουραστεί και να φουσκώσει, για 60 λεπτά.
• Μόλις το ζυμάρι είναι έτοιμο, το χωρίζουμε σε 6 ίσες μερίδες και το πλάθουμε σε μπαλάκια. Σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ζυμάρι είτε με ένα πλάστη, είτε με τα χέρια μας σε στρογγυλό σχήμα, διαμέτρου περίπου 12 εκ.
• Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο κάθε φόρα, σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε μια - μια τις πίτες, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
• Στοιβάζουμε τα τηγανόψωμα σε ένα ρηχό πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε ψιλοκομμένα τον άνηθο και τον δυόσμο, το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Αφήνουμε στην άκρη.
Για τον κιμά με γεύση γύρο
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 8 λεπτά, να στεγνώσει από τα ζουμιά του.
• Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά ψιλοκομμένα, την πάπρικα, τη σκόνη μουστάρδα, τα φύλλα από το θυμάρι και τη ρίγανη ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά.
• Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
• Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα, μέχρι να αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για το σερβίρισμα
• Σε κάθε τηγανόψωμο απλώνουμε 4 κουταλιές από τον κιμά και περιχύνουμε 1 κουταλιά από τη σάλτσα.
• Σερβίρουμε.