ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
60 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
60 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα8 Μερίδες
Υλικά για το fudge κέικ
 125 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο, ΓΙΩΤΗΣ
 100 γρ. Βούτυρο αγελάδος
 250 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 50 γρ. Ηλιέλαιο
 2 Αυγά
 2 κ.σ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
 1 Βανίλια
 180 γρ. Φαρίνα κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
 200 ml. Νερό βραστό
Υλικά για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
 400 γρ. Γάλα κρύο 3,5% λιπαρά
 1 Φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ, με γεύση βανίλια
 100 γρ. Νιφάδες Κουβερτούρας ΓΙΩΤΗΣ
1

Για το fudge κέικ
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C, στον αέρα.
• Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και την τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο μπολ, μαζί με το βούτυρο.
• Καλύπτουμε το πυρίμαχο μπολ με μεμβράνη, το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει, στα 800 Watt, για 4 λεπτά.
• Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, το ηλιέλαιο και τα αυγά και ομογενοποιούμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
• Κοσκινίζουμε το κακάο, τη φαρίνα, τη βανίλια, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.
• Προσθέτουμε το βραστό νερό και ομογενοποιούμε σιγά σιγά, μέχρι να γυαλίσει το μείγμα του κέικ.
• Ετοιμάζουμε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκ. περνώντας το με βούτυρο και στρώνουμε στη βάση του αντικολλητικό χαρτί.
• Τοποθετούμε στο ταψί που ετοιμάσαμε, το μείγμα του fudge κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, για 1 ώρα τουλάχιστον.

Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρύο γάλα μαζί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε μία αφράτη και πεντανόστιμη κρέμα που στέκεται.
• Σερβίρουμε το fudge κέικ σε ένα δίσκο σερβιρίσματος, απλώνουμε από πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες κουβερτούρας.
• Κόβουμε σε κομμάτια.

Ingredients

Υλικά για το fudge κέικ
 125 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο, ΓΙΩΤΗΣ
 100 γρ. Βούτυρο αγελάδος
 250 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 50 γρ. Ηλιέλαιο
 2 Αυγά
 2 κ.σ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
 1 Βανίλια
 180 γρ. Φαρίνα κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
 200 ml. Νερό βραστό
Υλικά για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
 400 γρ. Γάλα κρύο 3,5% λιπαρά
 1 Φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ, με γεύση βανίλια
 100 γρ. Νιφάδες Κουβερτούρας ΓΙΩΤΗΣ

Directions

1

Για το fudge κέικ
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C, στον αέρα.
• Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και την τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο μπολ, μαζί με το βούτυρο.
• Καλύπτουμε το πυρίμαχο μπολ με μεμβράνη, το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει, στα 800 Watt, για 4 λεπτά.
• Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, το ηλιέλαιο και τα αυγά και ομογενοποιούμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
• Κοσκινίζουμε το κακάο, τη φαρίνα, τη βανίλια, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.
• Προσθέτουμε το βραστό νερό και ομογενοποιούμε σιγά σιγά, μέχρι να γυαλίσει το μείγμα του κέικ.
• Ετοιμάζουμε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκ. περνώντας το με βούτυρο και στρώνουμε στη βάση του αντικολλητικό χαρτί.
• Τοποθετούμε στο ταψί που ετοιμάσαμε, το μείγμα του fudge κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, για 1 ώρα τουλάχιστον.

Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρύο γάλα μαζί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε μία αφράτη και πεντανόστιμη κρέμα που στέκεται.
• Σερβίρουμε το fudge κέικ σε ένα δίσκο σερβιρίσματος, απλώνουμε από πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες κουβερτούρας.
• Κόβουμε σε κομμάτια.

Σοκολατένιο Fudge κέικ με κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
Κάνε share τη συνταγή!