ΑΝΑΜΟΝΗΣ 60 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 60 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για το fudge κέικ
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C, στον αέρα.
• Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και την τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο μπολ, μαζί με το βούτυρο.
• Καλύπτουμε το πυρίμαχο μπολ με μεμβράνη, το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει, στα 800 Watt, για 4 λεπτά.
• Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, το ηλιέλαιο και τα αυγά και ομογενοποιούμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
• Κοσκινίζουμε το κακάο, τη φαρίνα, τη βανίλια, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.
• Προσθέτουμε το βραστό νερό και ομογενοποιούμε σιγά σιγά, μέχρι να γυαλίσει το μείγμα του κέικ.
• Ετοιμάζουμε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκ. περνώντας το με βούτυρο και στρώνουμε στη βάση του αντικολλητικό χαρτί.
• Τοποθετούμε στο ταψί που ετοιμάσαμε, το μείγμα του fudge κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, για 1 ώρα τουλάχιστον.
Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρύο γάλα μαζί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε μία αφράτη και πεντανόστιμη κρέμα που στέκεται.
• Σερβίρουμε το fudge κέικ σε ένα δίσκο σερβιρίσματος, απλώνουμε από πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες κουβερτούρας.
• Κόβουμε σε κομμάτια.
Ingredients
Directions
Για το fudge κέικ
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C, στον αέρα.
• Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και την τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο μπολ, μαζί με το βούτυρο.
• Καλύπτουμε το πυρίμαχο μπολ με μεμβράνη, το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει, στα 800 Watt, για 4 λεπτά.
• Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, το ηλιέλαιο και τα αυγά και ομογενοποιούμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
• Κοσκινίζουμε το κακάο, τη φαρίνα, τη βανίλια, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.
• Προσθέτουμε το βραστό νερό και ομογενοποιούμε σιγά σιγά, μέχρι να γυαλίσει το μείγμα του κέικ.
• Ετοιμάζουμε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκ. περνώντας το με βούτυρο και στρώνουμε στη βάση του αντικολλητικό χαρτί.
• Τοποθετούμε στο ταψί που ετοιμάσαμε, το μείγμα του fudge κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, για 1 ώρα τουλάχιστον.
Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρύο γάλα μαζί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε μία αφράτη και πεντανόστιμη κρέμα που στέκεται.
• Σερβίρουμε το fudge κέικ σε ένα δίσκο σερβιρίσματος, απλώνουμε από πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες κουβερτούρας.
• Κόβουμε σε κομμάτια.