ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
25 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για τη σαλάτα
 300 γρ. Φακές βρασμένες
 250 γρ. Μανιτάρια λευκά
 1 Ξερό κρεμμύδι μικρό
 1 Κόκκινη πιπεριά ψημένη (σε βάζο)
 1 Αβοκάντο ώριμο
 2 κ.σ. Καλαμπόκι βρασμένο
 1 Πορτοκάλι (τα φιλέτα του)
 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 1/3 Μάτσο μαϊντανό
 50 γρ. Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το dressing βασιλικού
 14 Φύλλα βασιλικού
 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 κ.σ. Μουστάρδα
 1 κ.γ. Μέλι
 1 Πορτοκάλι (χυμός)
 1/2 Λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
 Αλάτι
1

Για το ντρέσινγκ βασιλικού
• Προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό και το ξύσμα από μισό λεμόνι και το αλάτι.
• Χτυπάμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη σαλάτα
• Βράζουμε τη φακή για τη σαλάτα 5 λεπτά και πετάμε το πρώτο νερό.
• Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά περίπου, σε καθαρό νερό, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως, να λιώσουν.
• Οι φακές πρέπει να είναι αλ ντέντε για να διατηρήσουν την υφή τους στο ανακάτεμα.
• Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
• Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
• Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, για τη συνέχεια.
• Ρίχνουμε τις βρασμένες φακές σε μία σαλατιέρα, προσθέτουμε ψιλοκομμένα το αβοκάντο, την πιπεριά, τον μαϊντανό, το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα φιλέτα πορτοκαλιού, το καλαμπόκι. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ βασιλικού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
• Τοποθετούμε τα ψητά μανιτάρια επάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Ingredients

Υλικά για τη σαλάτα
 300 γρ. Φακές βρασμένες
 250 γρ. Μανιτάρια λευκά
 1 Ξερό κρεμμύδι μικρό
 1 Κόκκινη πιπεριά ψημένη (σε βάζο)
 1 Αβοκάντο ώριμο
 2 κ.σ. Καλαμπόκι βρασμένο
 1 Πορτοκάλι (τα φιλέτα του)
 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 1/3 Μάτσο μαϊντανό
 50 γρ. Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το dressing βασιλικού
 14 Φύλλα βασιλικού
 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 κ.σ. Μουστάρδα
 1 κ.γ. Μέλι
 1 Πορτοκάλι (χυμός)
 1/2 Λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
 Αλάτι

Directions

1

Για το ντρέσινγκ βασιλικού
• Προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό και το ξύσμα από μισό λεμόνι και το αλάτι.
• Χτυπάμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη σαλάτα
• Βράζουμε τη φακή για τη σαλάτα 5 λεπτά και πετάμε το πρώτο νερό.
• Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά περίπου, σε καθαρό νερό, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως, να λιώσουν.
• Οι φακές πρέπει να είναι αλ ντέντε για να διατηρήσουν την υφή τους στο ανακάτεμα.
• Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
• Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
• Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, για τη συνέχεια.
• Ρίχνουμε τις βρασμένες φακές σε μία σαλατιέρα, προσθέτουμε ψιλοκομμένα το αβοκάντο, την πιπεριά, τον μαϊντανό, το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα φιλέτα πορτοκαλιού, το καλαμπόκι. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ βασιλικού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
• Τοποθετούμε τα ψητά μανιτάρια επάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Σαλάτα φακές με μανιτάρια και dressing βασιλικού
Κάνε share τη συνταγή!