ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα10 Μερίδες
Υλικά για τα μπέργκερ
 600 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς από λάπα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 80 γρ. Ελαιόλαδο
Υλικά για το πέστο πιπεριάς Φλωρίνης
 200 γρ. Ψητές πιπεριές Φλωρίνης
 2 Σκελίδες σκόρδο
 100 γρ. Φουντούκια
 10 Φύλλα βασιλικού
 100 γρ. Φέτα
 100 γρ. Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη μαρμελάδα μπέικον
 150 γρ. Μπέικον σε φέτες
 1/2 Ξερό κρεμμύδι
 50 γρ. Μηλόξιδο
 40 γρ. Μέλι
 3 κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 50 γρ. Νερό
 1/2 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
Υλικά για το σερβίρισμα
 10 Ψωμάκια μίνι μπέργκερ
 10 Φέτες από μικρές ντομάτες
 100 γρ. Μαγιονέζα
 10 Φύλλα γαλλικό μαρούλι
 100 γρ. Φέτα
1

Για το πέστο πιπεριάς Φλωρίνης
• Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό, να ομογενοποιηθούν.
• Κρατάμε στην άκρη, μέχρι να σερβίρουμε.

Για τη μαρμελάδα μπέικον
• Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
• Ψιλοκόβουμε το μπέικον και σοτάρουμε πάρα πολύ καλά, για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να χάσει όλη του την υγρασία και το λίπος.
• Το αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και καθαρίζουμε το τηγάνι από τα λίπη.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3 λεπτά.
• Προσθέτουμε την πάπρικα και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το μηλόξιδο, το μέλι, τη ζάχαρη, το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για τη σύνθεση
• Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Πλάθουμε τον κιμά σε 10 μικρά μπιφτεκάκια.
• Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μπιφτέκια για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
• Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα απλώνουμε σε 2 ταψάκια και φρυγανίζουμε ελαφρά στον φούρνο, για 3 λεπτά, στους 180°C.
• Ήρθε η ώρα να στήσουμε τα μπέργκερ.
• Στο ψωμάκι της βάσης απλώνουμε 1 κ.σ. από το πέστο, τοποθετούμε το μαρούλι, τη ντομάτα, το μπιφτέκι, 2 κ.γ. μαρμελάδα μπέικον και τέλος, λίγη σπασμένη φέτα.
• Στα καπάκια του μπέργκερ μοιράζουμε τη μαγιονέζα, καπακώνουμε και καρφώνουμε με ένα ξυλάκι.

Ingredients

Υλικά για τα μπέργκερ
 600 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς από λάπα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 80 γρ. Ελαιόλαδο
Υλικά για το πέστο πιπεριάς Φλωρίνης
 200 γρ. Ψητές πιπεριές Φλωρίνης
 2 Σκελίδες σκόρδο
 100 γρ. Φουντούκια
 10 Φύλλα βασιλικού
 100 γρ. Φέτα
 100 γρ. Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη μαρμελάδα μπέικον
 150 γρ. Μπέικον σε φέτες
 1/2 Ξερό κρεμμύδι
 50 γρ. Μηλόξιδο
 40 γρ. Μέλι
 3 κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 50 γρ. Νερό
 1/2 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
Υλικά για το σερβίρισμα
 10 Ψωμάκια μίνι μπέργκερ
 10 Φέτες από μικρές ντομάτες
 100 γρ. Μαγιονέζα
 10 Φύλλα γαλλικό μαρούλι
 100 γρ. Φέτα

Directions

1

Για το πέστο πιπεριάς Φλωρίνης
• Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό, να ομογενοποιηθούν.
• Κρατάμε στην άκρη, μέχρι να σερβίρουμε.

Για τη μαρμελάδα μπέικον
• Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
• Ψιλοκόβουμε το μπέικον και σοτάρουμε πάρα πολύ καλά, για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να χάσει όλη του την υγρασία και το λίπος.
• Το αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και καθαρίζουμε το τηγάνι από τα λίπη.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3 λεπτά.
• Προσθέτουμε την πάπρικα και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το μηλόξιδο, το μέλι, τη ζάχαρη, το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για τη σύνθεση
• Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Πλάθουμε τον κιμά σε 10 μικρά μπιφτεκάκια.
• Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μπιφτέκια για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
• Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα απλώνουμε σε 2 ταψάκια και φρυγανίζουμε ελαφρά στον φούρνο, για 3 λεπτά, στους 180°C.
• Ήρθε η ώρα να στήσουμε τα μπέργκερ.
• Στο ψωμάκι της βάσης απλώνουμε 1 κ.σ. από το πέστο, τοποθετούμε το μαρούλι, τη ντομάτα, το μπιφτέκι, 2 κ.γ. μαρμελάδα μπέικον και τέλος, λίγη σπασμένη φέτα.
• Στα καπάκια του μπέργκερ μοιράζουμε τη μαγιονέζα, καπακώνουμε και καρφώνουμε με ένα ξυλάκι.

Μίνι μπέργκερ με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης και φέτα
Κάνε share τη συνταγή!