ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 15 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για το πέστο πιπεριάς Φλωρίνης
• Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό, να ομογενοποιηθούν.
• Κρατάμε στην άκρη, μέχρι να σερβίρουμε.
Για τη μαρμελάδα μπέικον
• Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
• Ψιλοκόβουμε το μπέικον και σοτάρουμε πάρα πολύ καλά, για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να χάσει όλη του την υγρασία και το λίπος.
• Το αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και καθαρίζουμε το τηγάνι από τα λίπη.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3 λεπτά.
• Προσθέτουμε την πάπρικα και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το μηλόξιδο, το μέλι, τη ζάχαρη, το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για τη σύνθεση
• Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Πλάθουμε τον κιμά σε 10 μικρά μπιφτεκάκια.
• Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μπιφτέκια για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
• Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα απλώνουμε σε 2 ταψάκια και φρυγανίζουμε ελαφρά στον φούρνο, για 3 λεπτά, στους 180°C.
• Ήρθε η ώρα να στήσουμε τα μπέργκερ.
• Στο ψωμάκι της βάσης απλώνουμε 1 κ.σ. από το πέστο, τοποθετούμε το μαρούλι, τη ντομάτα, το μπιφτέκι, 2 κ.γ. μαρμελάδα μπέικον και τέλος, λίγη σπασμένη φέτα.
• Στα καπάκια του μπέργκερ μοιράζουμε τη μαγιονέζα, καπακώνουμε και καρφώνουμε με ένα ξυλάκι.
Ingredients
Directions
Για το πέστο πιπεριάς Φλωρίνης
• Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό, να ομογενοποιηθούν.
• Κρατάμε στην άκρη, μέχρι να σερβίρουμε.
Για τη μαρμελάδα μπέικον
• Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
• Ψιλοκόβουμε το μπέικον και σοτάρουμε πάρα πολύ καλά, για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να χάσει όλη του την υγρασία και το λίπος.
• Το αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και καθαρίζουμε το τηγάνι από τα λίπη.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3 λεπτά.
• Προσθέτουμε την πάπρικα και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το μηλόξιδο, το μέλι, τη ζάχαρη, το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για τη σύνθεση
• Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Πλάθουμε τον κιμά σε 10 μικρά μπιφτεκάκια.
• Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μπιφτέκια για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
• Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα απλώνουμε σε 2 ταψάκια και φρυγανίζουμε ελαφρά στον φούρνο, για 3 λεπτά, στους 180°C.
• Ήρθε η ώρα να στήσουμε τα μπέργκερ.
• Στο ψωμάκι της βάσης απλώνουμε 1 κ.σ. από το πέστο, τοποθετούμε το μαρούλι, τη ντομάτα, το μπιφτέκι, 2 κ.γ. μαρμελάδα μπέικον και τέλος, λίγη σπασμένη φέτα.
• Στα καπάκια του μπέργκερ μοιράζουμε τη μαγιονέζα, καπακώνουμε και καρφώνουμε με ένα ξυλάκι.