ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
80 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, , , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα6 Μερίδες
Υλικά για το αρνάκι
 1 Κιλό αρνί μπούτι, κομμένο σε μέτριους κύβους
 1 Κιλό baby πατάτες
 100 γρ. Ελαιόλαδο
 2 Λεμόνια (ο χυμός και το ξύσμα από το 1)
 2 Σκελίδες σκόρδο
 2 Κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
 2 Κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
 1 κ.σ. Μουστάρδα απαλή
 1 κ.σ. Μέλι
 1 κ.σ. Ξερή ρίγανη
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 150 γρ. Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ
1

Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
• Σε ένα ορθογώνιο ταψί φούρνου 40x33 εκ. , στρώνουμε λαδόκολλα.
• Προσθέτουμε στο ταψί το κομμένο αρνάκι, τις πατάτες, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα φύλλα από τα μυρωδικά, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
• Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, ώστε να μαριναριστούν τα υλικά και να ενωθούν οι γεύσεις.
• Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 1 ώρα.
• Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και σπάμε από πάνω τη φέτα σε μέτρια κομμάτια, φροντίζοντας να μοιραστεί ομοιόμορφα.
• Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φαγητό και να μοσχομυρίσει το σπίτι.
• Σερβίρουμε το αρνάκι ζεστό, ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί.

Ingredients

Υλικά για το αρνάκι
 1 Κιλό αρνί μπούτι, κομμένο σε μέτριους κύβους
 1 Κιλό baby πατάτες
 100 γρ. Ελαιόλαδο
 2 Λεμόνια (ο χυμός και το ξύσμα από το 1)
 2 Σκελίδες σκόρδο
 2 Κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
 2 Κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
 1 κ.σ. Μουστάρδα απαλή
 1 κ.σ. Μέλι
 1 κ.σ. Ξερή ρίγανη
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 150 γρ. Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ

Directions

1

Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
• Σε ένα ορθογώνιο ταψί φούρνου 40x33 εκ. , στρώνουμε λαδόκολλα.
• Προσθέτουμε στο ταψί το κομμένο αρνάκι, τις πατάτες, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα φύλλα από τα μυρωδικά, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
• Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, ώστε να μαριναριστούν τα υλικά και να ενωθούν οι γεύσεις.
• Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 1 ώρα.
• Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και σπάμε από πάνω τη φέτα σε μέτρια κομμάτια, φροντίζοντας να μοιραστεί ομοιόμορφα.
• Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φαγητό και να μοσχομυρίσει το σπίτι.
• Σερβίρουμε το αρνάκι ζεστό, ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί.

Μελωμένο αρνάκι με πατάτες και φέτα στον φούρνο
Κάνε share τη συνταγή!