ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
10 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για τα λιγκουίνι alfredo
 500 γρ. Λιγκουίνι
 200 γρ. Βούτυρο αγελάδος
 375 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 120 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
 1 Κύβος λαχανικών Knorr
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Για τα λιγκουίνι alfredo
• Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε τα λιγκουίνι και βράζουμε 1-2 λεπτά λιγότερο απο τις οδηγίες της συσκευασίας.
• Κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών, πριν τα στραγγίξουμε.
• Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με τη κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο εντελώς.
• Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την παρμεζάνα και σιγοβράζουμε τη σάλτσα, για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα βρασμένα λιγκουίνι μαζί με το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και να αποκτήσει η σάλτσα βελούδινη υφή.
• Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας λίγη επιπλέον παρμεζάνα από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ingredients

Υλικά για τα λιγκουίνι alfredo
 500 γρ. Λιγκουίνι
 200 γρ. Βούτυρο αγελάδος
 375 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 120 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
 1 Κύβος λαχανικών Knorr
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Για τα λιγκουίνι alfredo
• Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε τα λιγκουίνι και βράζουμε 1-2 λεπτά λιγότερο απο τις οδηγίες της συσκευασίας.
• Κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών, πριν τα στραγγίξουμε.
• Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με τη κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο εντελώς.
• Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την παρμεζάνα και σιγοβράζουμε τη σάλτσα, για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα βρασμένα λιγκουίνι μαζί με το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και να αποκτήσει η σάλτσα βελούδινη υφή.
• Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας λίγη επιπλέον παρμεζάνα από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Λιγκουίνι Alfredo με 5 υλικά
Κάνε share τη συνταγή!