ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 5 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για τα λιγκουίνι alfredo
• Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε τα λιγκουίνι και βράζουμε 1-2 λεπτά λιγότερο απο τις οδηγίες της συσκευασίας.
• Κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών, πριν τα στραγγίξουμε.
• Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με τη κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο εντελώς.
• Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την παρμεζάνα και σιγοβράζουμε τη σάλτσα, για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα βρασμένα λιγκουίνι μαζί με το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και να αποκτήσει η σάλτσα βελούδινη υφή.
• Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας λίγη επιπλέον παρμεζάνα από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ingredients
Directions
Για τα λιγκουίνι alfredo
• Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε τα λιγκουίνι και βράζουμε 1-2 λεπτά λιγότερο απο τις οδηγίες της συσκευασίας.
• Κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών, πριν τα στραγγίξουμε.
• Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με τη κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο εντελώς.
• Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την παρμεζάνα και σιγοβράζουμε τη σάλτσα, για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα βρασμένα λιγκουίνι μαζί με το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και να αποκτήσει η σάλτσα βελούδινη υφή.
• Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας λίγη επιπλέον παρμεζάνα από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.