ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα2 Μερίδες
Υλικά για το κριθαρότο
 250 γρ. Κριθαράκι μέτριο
 1 Μοσχαρίσια μπριζόλα (σπάλα ή κόντρα), κομμένη σε κύβους 2x2 εκ.
 1 Κρεμμύδι
 1 Σκελίδα σκόρδο
 60 γρ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γ. Ζάχαρη
 1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
 200 γρ. Χυμό ντομάτας
 1 Κύβο Knorr κότας
 600 γρ. Ζεστό νερό
 4 Φύλλα δυόσμου
 50 γρ. Βούτυρο
 100 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Για το κριθαρότο
• Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά.
• Σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει πολύ καλά από όλες τις πλευρές, για περίπου 3-4 λεπτά.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
• Μόλις πάρει χρώμα το κρέας, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
• Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε και αυτό για 1 λεπτό.
• Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τον καβουρδίζουμε ελαφρώς, να γλυκάνει.
• Σβήνουμε το φαγητό με τον χυμό ντομάτας, το 1/3 από το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά, με μία ξύλινη κουτάλα, σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε τον κύβο κότας και τη ζάχαρη. Μόλις το κριθαράκι απορροφήσει το νερό, προσθέτουμε το επόμενο 1/3 του νερού και ανακατεύουμε.
• Ρίχνουμε και το τελευταίο 1/3 του νερού και ανακατεύουμε, μέχρι να χυλώσει.
• Αφαιρούμε από τη φωτιά, όταν είναι έτοιμο και προσθέτουμε το κρέας, το βούτυρο, την παρμεζάνα, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και χυλώνουμε το κριθαρότο.
• Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό με έξτρα παρμεζάνα.

Ingredients

Υλικά για το κριθαρότο
 250 γρ. Κριθαράκι μέτριο
 1 Μοσχαρίσια μπριζόλα (σπάλα ή κόντρα), κομμένη σε κύβους 2x2 εκ.
 1 Κρεμμύδι
 1 Σκελίδα σκόρδο
 60 γρ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γ. Ζάχαρη
 1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
 200 γρ. Χυμό ντομάτας
 1 Κύβο Knorr κότας
 600 γρ. Ζεστό νερό
 4 Φύλλα δυόσμου
 50 γρ. Βούτυρο
 100 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Για το κριθαρότο
• Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά.
• Σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει πολύ καλά από όλες τις πλευρές, για περίπου 3-4 λεπτά.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
• Μόλις πάρει χρώμα το κρέας, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
• Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε και αυτό για 1 λεπτό.
• Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τον καβουρδίζουμε ελαφρώς, να γλυκάνει.
• Σβήνουμε το φαγητό με τον χυμό ντομάτας, το 1/3 από το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά, με μία ξύλινη κουτάλα, σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε τον κύβο κότας και τη ζάχαρη. Μόλις το κριθαράκι απορροφήσει το νερό, προσθέτουμε το επόμενο 1/3 του νερού και ανακατεύουμε.
• Ρίχνουμε και το τελευταίο 1/3 του νερού και ανακατεύουμε, μέχρι να χυλώσει.
• Αφαιρούμε από τη φωτιά, όταν είναι έτοιμο και προσθέτουμε το κρέας, το βούτυρο, την παρμεζάνα, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και χυλώνουμε το κριθαρότο.
• Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό με έξτρα παρμεζάνα.

Κριθαρότο με μοσχάρι σε 30 λεπτά
Κάνε share τη συνταγή!