ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 30 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 20 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για το κοτόπουλο τάκος τίγκα
• Καλύπτουμε μια κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
• Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
• Στραγγίζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε με 2 πιρούνια.
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, την πάπρικα, το κύμινο, το κοτόπουλο, τη ντομάτα κονκασέ και σοτάρουμε, μέχρι να εξατμιστεί το νερό της ντομάτας για 10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
• Απλώνουμε τις τορτίγιες και μοιράζουμε το μείγμα με το κοτόπουλο, πασπαλίζουμε το τυρί και ρίχνουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα φύλλα του κόλιανδρου.
• Σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Για το κοτόπουλο τάκος τίγκα
• Καλύπτουμε μια κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
• Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
• Στραγγίζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε με 2 πιρούνια.
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, την πάπρικα, το κύμινο, το κοτόπουλο, τη ντομάτα κονκασέ και σοτάρουμε, μέχρι να εξατμιστεί το νερό της ντομάτας για 10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
• Απλώνουμε τις τορτίγιες και μοιράζουμε το μείγμα με το κοτόπουλο, πασπαλίζουμε το τυρί και ρίχνουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα φύλλα του κόλιανδρου.
• Σερβίρουμε.