ΑΝΑΜΟΝΗΣ 60 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 50 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Εκτέλεση για το κέικ
• Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
• Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
• Βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
• Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα, τμηματικά και εναλλάξ, ανακατεύοντας με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι 2 φόρμες στρογγυλές με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών και μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα του κέικ.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 45-50 λεπτά.
• Για να βεβαιωθούμε ότι το κέικ έχει ψηθεί, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και πρέπει να βγαίνει καθαρό.
• Ξεφορμάρουμε τα κέικ σε μία σχάρα και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να κρυώσουν πλήρως.
Εκτέλεση για τη κρέμα cheesecake
• Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τη κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μία αφράτη κρέμα που στέκεται.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
• Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το Garni με το γάλα για 5 λεπτά και αφού αφρατέψει καλά το τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το κρατάμε στο ψυγείο για το γαρνίρισμα.
• Σε τουρτιέρα τοποθετούμε το ένα κέικ, απλώνουμε με μία μαρίζ τη κρέμα ζαχαροπλαστικής ομοιόμορφα, απλώνουμε από πάνω τα μισά ψιλοκομμένα φρούτα, το άλλο ένα κέικ πιέζοντας ελαφρά να κολλήσει και γαρνίρουμε με το garni που έχουμε στη σακούλα ζαχαροπλαστικής από επάνω.
• Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φρούτα, στολίζοντας το κέικ μας και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Εκτέλεση για το κέικ
• Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
• Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
• Βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
• Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα, τμηματικά και εναλλάξ, ανακατεύοντας με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι 2 φόρμες στρογγυλές με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών και μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα του κέικ.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 45-50 λεπτά.
• Για να βεβαιωθούμε ότι το κέικ έχει ψηθεί, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και πρέπει να βγαίνει καθαρό.
• Ξεφορμάρουμε τα κέικ σε μία σχάρα και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να κρυώσουν πλήρως.
Εκτέλεση για τη κρέμα cheesecake
• Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τη κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μία αφράτη κρέμα που στέκεται.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
• Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το Garni με το γάλα για 5 λεπτά και αφού αφρατέψει καλά το τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το κρατάμε στο ψυγείο για το γαρνίρισμα.
• Σε τουρτιέρα τοποθετούμε το ένα κέικ, απλώνουμε με μία μαρίζ τη κρέμα ζαχαροπλαστικής ομοιόμορφα, απλώνουμε από πάνω τα μισά ψιλοκομμένα φρούτα, το άλλο ένα κέικ πιέζοντας ελαφρά να κολλήσει και γαρνίρουμε με το garni που έχουμε στη σακούλα ζαχαροπλαστικής από επάνω.
• Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φρούτα, στολίζοντας το κέικ μας και απολαμβάνουμε!