ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
120 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα6 Μερίδες
Υλικά για τη βάση
 300 γρ. Μπισκότα τύπου πτι μπερ
 150 γρ. Βούτυρο
Υλικά για το γιαουρτογλυκό
 800 γρ. Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό πλήρες
 150 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 2 Βανιλίνες
 Ξύσμα από 1 λεμόνι
 50 γρ. Νερό
 15 γρ. Ζελατινή σε φύλλα ή σκόνη
 400 γρ. Φρέσκες φράουλες
 4 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
 5-6 Φύλλα φρέσκου δυόσμου
1

Εκτέλεση για τη βάση
• Σπάμε τα μπισκότα στο κάδο του μπλέντερ εντελώς και τα προσθέτουμε σε ένα μέτριο μπολ.
• Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
• Σε μία φόρμα του κέικ μακρόστενη 30*11 απλώνουμε μεμβράνη ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και ρίχνουμε μέσα το μπισκότο και κάνουμε μία ομοιόμορφη στρώση, πατώντας και απλώνοντας με ένα κουτάλι.
• Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το γιαουρτογλυκό.

Εκτέλεση για το γιαουρτογλυκό
• Αρχικά βάζουμε τις ζελατίνες μας σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν για 10’.
• Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά.
• Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και προσθέτουμε μέσα τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν πλήρως για μερικά δευτερόλεπτα.
• Ρίχνουμε το νερό με τη ζελατίνη στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
• Προσθέτουμε τις μισές φράουλες κομμένες στα τέσσερα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
• Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα με το μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
• Βάζουμε στο κάδο του μπλέντερ τις υπόλοιπες φράουλες και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει σάλτσα.
• Ξεφορμάρουμε προσεκτικά το γλυκό μας σε ένα δίσκο σερβιρίσματος με το μπισκότο από κάτω.
• Απλώνουμε τη σάλτσα φράουλας πάνω στο γλυκό και γαρνίρουμε φύλλα δυόσμου και λίγες φρέσκες φράουλες.

Ingredients

Υλικά για τη βάση
 300 γρ. Μπισκότα τύπου πτι μπερ
 150 γρ. Βούτυρο
Υλικά για το γιαουρτογλυκό
 800 γρ. Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό πλήρες
 150 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 2 Βανιλίνες
 Ξύσμα από 1 λεμόνι
 50 γρ. Νερό
 15 γρ. Ζελατινή σε φύλλα ή σκόνη
 400 γρ. Φρέσκες φράουλες
 4 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
 5-6 Φύλλα φρέσκου δυόσμου

Directions

1

Εκτέλεση για τη βάση
• Σπάμε τα μπισκότα στο κάδο του μπλέντερ εντελώς και τα προσθέτουμε σε ένα μέτριο μπολ.
• Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
• Σε μία φόρμα του κέικ μακρόστενη 30*11 απλώνουμε μεμβράνη ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και ρίχνουμε μέσα το μπισκότο και κάνουμε μία ομοιόμορφη στρώση, πατώντας και απλώνοντας με ένα κουτάλι.
• Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το γιαουρτογλυκό.

Εκτέλεση για το γιαουρτογλυκό
• Αρχικά βάζουμε τις ζελατίνες μας σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν για 10’.
• Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά.
• Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και προσθέτουμε μέσα τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν πλήρως για μερικά δευτερόλεπτα.
• Ρίχνουμε το νερό με τη ζελατίνη στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
• Προσθέτουμε τις μισές φράουλες κομμένες στα τέσσερα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
• Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα με το μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
• Βάζουμε στο κάδο του μπλέντερ τις υπόλοιπες φράουλες και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει σάλτσα.
• Ξεφορμάρουμε προσεκτικά το γλυκό μας σε ένα δίσκο σερβιρίσματος με το μπισκότο από κάτω.
• Απλώνουμε τη σάλτσα φράουλας πάνω στο γλυκό και γαρνίρουμε φύλλα δυόσμου και λίγες φρέσκες φράουλες.

Γιαουρτογλυκό με μπισκότο και φράουλες
Κάνε share τη συνταγή!