ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
50 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα8 Μερίδες
Υλικά
 1300 γρ. Φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά
 1 κ.σ. Βούτυρο
 3/4 Ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
 1 3/4 Ποτήρι νερού ζάχαρη
 3 Αυγά
 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
 2 κ.σ. Κρυσταλλική ζάχαρη
 1 κ.σ. Κανέλα τριμμένη
1

Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 170°C.
• Προσθέτουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει χλιαρό.
• Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις ξύνοντας τη βάση της κατσαρόλας, μέχρι να πήξει το μείγμα και να βγάλει τις πρώτες φουσκάλες.
• Αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.
• Σπάζουμε τα αυγά μέσα σε μπολ, τα ανακατεύουμε, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε το μείγμα με κυκλικές, γρήγορες κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
• Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί 30x35 εκ. και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 45 - 50 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη μαζί με την κανέλα για το σερβίρισμα και τα ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι.
• Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της γαλατόπιτας ομοιόμορφα με το μείγμα της κανέλας.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Ingredients

Υλικά
 1300 γρ. Φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά
 1 κ.σ. Βούτυρο
 3/4 Ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
 1 3/4 Ποτήρι νερού ζάχαρη
 3 Αυγά
 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
 2 κ.σ. Κρυσταλλική ζάχαρη
 1 κ.σ. Κανέλα τριμμένη

Directions

1

Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 170°C.
• Προσθέτουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει χλιαρό.
• Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις ξύνοντας τη βάση της κατσαρόλας, μέχρι να πήξει το μείγμα και να βγάλει τις πρώτες φουσκάλες.
• Αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.
• Σπάζουμε τα αυγά μέσα σε μπολ, τα ανακατεύουμε, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε το μείγμα με κυκλικές, γρήγορες κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
• Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί 30x35 εκ. και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 45 - 50 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη μαζί με την κανέλα για το σερβίρισμα και τα ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι.
• Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της γαλατόπιτας ομοιόμορφα με το μείγμα της κανέλας.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Κάνε share τη συνταγή!