ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα12 Μερίδες
Υλικά για τα Cheeseburger Sliders
 12 Μίνι ψωμάκια μπριος
 500 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά (λάπα ή σπάλα)
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 Ξερό κρεμμύδι μέτριο
 12 Φέτες τσένταρ τυρί
 6 Αγγουράκια μικρά τουρσί, ψιλοκομμένα
 100 γρ. Κετσαπομαγιονέζα Condito
 80 γρ. Βούτυρο λιωμένο
 2 κ.σ. Σουσάμι
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Για τα Cheeseburger Sliders
• Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά.
• Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά, σπάζοντάς τον με μία ξύλινη κουτάλα σε μικρά κομμάτια.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το προσθέτουμε στον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 5 λεπτά.
• Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει ωραίο χρώμα ο κιμάς, τον αφαιρούμε από τη φωτιά.
• Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε το κάτω μέρος τους σε ένα ορθογώνιο ταψί 23x33 εκ.
• Αλείφουμε τα ψωμάκια που έχουμε κόψει με το μισό λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε την κετσαπομαγιονέζα ομοιόμορφα, καλύπτουμε με 6 φέτες τσένταρ, προσθέτουμε τον κιμά από το τηγάνι, απλώνοντάς τον καλά, και σκορπίζουμε τα αγγουράκια τουρσί πάνω από τον κιμά. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες 6 φέτες τσένταρ από πάνω και κλείνουμε με τα καπάκια των ψωμιών, σχηματίζοντας τα μίνι μπέργκερ.
• Αλείφουμε παντού με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο.
• Βγάζουμε τα μίνι μπέργκερ από τον φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστά, τα βουτάμε σε λίγη επιπλέον κετσαπομαγιονέζα.

Ingredients

Υλικά για τα Cheeseburger Sliders
 12 Μίνι ψωμάκια μπριος
 500 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά (λάπα ή σπάλα)
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 Ξερό κρεμμύδι μέτριο
 12 Φέτες τσένταρ τυρί
 6 Αγγουράκια μικρά τουρσί, ψιλοκομμένα
 100 γρ. Κετσαπομαγιονέζα Condito
 80 γρ. Βούτυρο λιωμένο
 2 κ.σ. Σουσάμι
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Για τα Cheeseburger Sliders
• Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά.
• Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά, σπάζοντάς τον με μία ξύλινη κουτάλα σε μικρά κομμάτια.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το προσθέτουμε στον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 5 λεπτά.
• Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει ωραίο χρώμα ο κιμάς, τον αφαιρούμε από τη φωτιά.
• Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε το κάτω μέρος τους σε ένα ορθογώνιο ταψί 23x33 εκ.
• Αλείφουμε τα ψωμάκια που έχουμε κόψει με το μισό λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε την κετσαπομαγιονέζα ομοιόμορφα, καλύπτουμε με 6 φέτες τσένταρ, προσθέτουμε τον κιμά από το τηγάνι, απλώνοντάς τον καλά, και σκορπίζουμε τα αγγουράκια τουρσί πάνω από τον κιμά. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες 6 φέτες τσένταρ από πάνω και κλείνουμε με τα καπάκια των ψωμιών, σχηματίζοντας τα μίνι μπέργκερ.
• Αλείφουμε παντού με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο.
• Βγάζουμε τα μίνι μπέργκερ από τον φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστά, τα βουτάμε σε λίγη επιπλέον κετσαπομαγιονέζα.

Cheeseburger Sliders
Κάνε share τη συνταγή!