ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 5 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για το dressing
• Ψιλοκόβουμε πολύ καλά το σκόρδο και τις αντζούγιες και πολτοποιούμε, μέχρι να έχουμε μία πάστα.
• Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα, το πιπέρι και την πάστα σκόρδο- αντζούγια, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
Για το Caesar wrap
• Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε τα στήθη κοτόπουλο και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
• Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
• Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ξύλο κοπής και το ψιλοκόβουμε.
• Στο ίδιο τηγάνι τοποθετούμε το μπέικον και ψήνουμε για 4 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
• Αφαιρούμε από το τηγάνι το μπέικον και το ψιλοκόβουμε και αυτό.
• Στο ίδιο τηγάνι (για να κρατήσουμε τη γεύση του μπέικον) προσθέτουμε το ψωμί του τοστ κομμένο σε κύβους και το ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει τραγανό από όλες τις πλευρές, για 3 λεπτά.
• Τοποθετούμε μπροστά μας τα 2 φύλλα iceberg, δημιουργούμε μία εικονική τορτίγια, πριν βάλουμε τα υλικά μέσα και ξεκινάμε με 1 κ.σ. dressing, το μισό κοτόπουλο, τη μισή παρμεζάνα, το μισό μπέικον, το μισό κρουτόν, άλλη 1 κ.σ. dressing από πάνω και τυλίγουμε σε ρολό.
• Κλείνουμε σε λαδόκολλα, καλά σαν καραμέλα, κόβουμε στη μέση και απολαμβάνουμε με λίγο έξτρα dressing δίπλα.
• Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για ακόμη μία φορά με τα υπόλοιπα υλικά.
Ingredients
Directions
Για το dressing
• Ψιλοκόβουμε πολύ καλά το σκόρδο και τις αντζούγιες και πολτοποιούμε, μέχρι να έχουμε μία πάστα.
• Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα, το πιπέρι και την πάστα σκόρδο- αντζούγια, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
Για το Caesar wrap
• Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε τα στήθη κοτόπουλο και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
• Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
• Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ξύλο κοπής και το ψιλοκόβουμε.
• Στο ίδιο τηγάνι τοποθετούμε το μπέικον και ψήνουμε για 4 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
• Αφαιρούμε από το τηγάνι το μπέικον και το ψιλοκόβουμε και αυτό.
• Στο ίδιο τηγάνι (για να κρατήσουμε τη γεύση του μπέικον) προσθέτουμε το ψωμί του τοστ κομμένο σε κύβους και το ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει τραγανό από όλες τις πλευρές, για 3 λεπτά.
• Τοποθετούμε μπροστά μας τα 2 φύλλα iceberg, δημιουργούμε μία εικονική τορτίγια, πριν βάλουμε τα υλικά μέσα και ξεκινάμε με 1 κ.σ. dressing, το μισό κοτόπουλο, τη μισή παρμεζάνα, το μισό μπέικον, το μισό κρουτόν, άλλη 1 κ.σ. dressing από πάνω και τυλίγουμε σε ρολό.
• Κλείνουμε σε λαδόκολλα, καλά σαν καραμέλα, κόβουμε στη μέση και απολαμβάνουμε με λίγο έξτρα dressing δίπλα.
• Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για ακόμη μία φορά με τα υπόλοιπα υλικά.