ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
8 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για τις γεμιστές πίτες
 4 Αραβικές πίτες 15 εκ.
 800 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά λάπα ή σπάλα
 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γ. Κύμινο
 2 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
 ½ κ.γ. Μπούκοβο
 1 κ.γ. Κρεμμύδι σε σκόνη
 1/3 Μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 50 γρ. Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού
 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
 1/2 Λεμόνι (ο χυμός και το ξύσμα)
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Για τις γεμιστές πίτες
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το κύμινο, την πάπρικα, το μπούκοβο, το κρεμμύδι σε σκόνη, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
• Το μοιράζουμε σε 8 ίσες μερίδες των 100 γραμμαρίων.
• Κόβουμε τις 4 πίτες στη μέση, οριζόντια.
• Ανοίγουμε με προσοχή το κάθε μισό της πίτας με τα χέρια, για να κάνουμε μία θήκη και να μπει ο κιμάς.
• Κάνουμε αυτή τη διαδικασία συνολικά 8 φορές και πιέζουμε απαλά, προς τα έξω, για να απλωθεί ομοιόμορφα ο κιμάς στην πίτα και να έχουμε το ίδιο πάχος.
• Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις γεμιστές πίτες για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, να ψηθεί ο κιμάς και να κάνει ωραία κρούστα.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού
• Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
• Κόβουμε τις πίτες σε 2 ίσα κομμάτια, σερβίρουμε με το ντιπ γιαουρτιού στο πλάι και βουτάμε.

Ingredients

Υλικά για τις γεμιστές πίτες
 4 Αραβικές πίτες 15 εκ.
 800 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά λάπα ή σπάλα
 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γ. Κύμινο
 2 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
 ½ κ.γ. Μπούκοβο
 1 κ.γ. Κρεμμύδι σε σκόνη
 1/3 Μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 50 γρ. Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού
 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
 1/2 Λεμόνι (ο χυμός και το ξύσμα)
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Για τις γεμιστές πίτες
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το κύμινο, την πάπρικα, το μπούκοβο, το κρεμμύδι σε σκόνη, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
• Το μοιράζουμε σε 8 ίσες μερίδες των 100 γραμμαρίων.
• Κόβουμε τις 4 πίτες στη μέση, οριζόντια.
• Ανοίγουμε με προσοχή το κάθε μισό της πίτας με τα χέρια, για να κάνουμε μία θήκη και να μπει ο κιμάς.
• Κάνουμε αυτή τη διαδικασία συνολικά 8 φορές και πιέζουμε απαλά, προς τα έξω, για να απλωθεί ομοιόμορφα ο κιμάς στην πίτα και να έχουμε το ίδιο πάχος.
• Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις γεμιστές πίτες για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, να ψηθεί ο κιμάς και να κάνει ωραία κρούστα.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού
• Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
• Κόβουμε τις πίτες σε 2 ίσα κομμάτια, σερβίρουμε με το ντιπ γιαουρτιού στο πλάι και βουτάμε.

Arayes (Τραγανές γεμιστές πίτες με κιμά)
Κάνε share τη συνταγή!