ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 8 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για τις γεμιστές πίτες
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το κύμινο, την πάπρικα, το μπούκοβο, το κρεμμύδι σε σκόνη, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
• Το μοιράζουμε σε 8 ίσες μερίδες των 100 γραμμαρίων.
• Κόβουμε τις 4 πίτες στη μέση, οριζόντια.
• Ανοίγουμε με προσοχή το κάθε μισό της πίτας με τα χέρια, για να κάνουμε μία θήκη και να μπει ο κιμάς.
• Κάνουμε αυτή τη διαδικασία συνολικά 8 φορές και πιέζουμε απαλά, προς τα έξω, για να απλωθεί ομοιόμορφα ο κιμάς στην πίτα και να έχουμε το ίδιο πάχος.
• Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις γεμιστές πίτες για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, να ψηθεί ο κιμάς και να κάνει ωραία κρούστα.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
• Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
• Κόβουμε τις πίτες σε 2 ίσα κομμάτια, σερβίρουμε με το ντιπ γιαουρτιού στο πλάι και βουτάμε.
Ingredients
Directions
Για τις γεμιστές πίτες
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το κύμινο, την πάπρικα, το μπούκοβο, το κρεμμύδι σε σκόνη, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
• Το μοιράζουμε σε 8 ίσες μερίδες των 100 γραμμαρίων.
• Κόβουμε τις 4 πίτες στη μέση, οριζόντια.
• Ανοίγουμε με προσοχή το κάθε μισό της πίτας με τα χέρια, για να κάνουμε μία θήκη και να μπει ο κιμάς.
• Κάνουμε αυτή τη διαδικασία συνολικά 8 φορές και πιέζουμε απαλά, προς τα έξω, για να απλωθεί ομοιόμορφα ο κιμάς στην πίτα και να έχουμε το ίδιο πάχος.
• Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις γεμιστές πίτες για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, να ψηθεί ο κιμάς και να κάνει ωραία κρούστα.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
• Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
• Κόβουμε τις πίτες σε 2 ίσα κομμάτια, σερβίρουμε με το ντιπ γιαουρτιού στο πλάι και βουτάμε.