ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα1 Μερίδα
Dressing λεμονιού
 6 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 κ.σ. Μουστάρδα
 1 κ.σ. Μέλι
 1 κ.σ. Μαυροσούσαμο (προαιρετικά)
 1 Λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
 Αλάτι
Dressing γιαουρτιού
 2 κ.σ. Μαγιονέζα
 2 κ.σ. Γιαούρτι στραγγιστό
 1 κ.σ. Μουστάρδα
 3 κ.σ. Νερό
 3-4 Φύλλα βασιλικού (ψιλοκομμένα)
 3-4 Φύλλα δυόσμου (ψιλοκομμένα)
Dressing βασιλικού
 14 Φύλλα βασιλικού
 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 κ.σ. Μουστάρδα
 1 Πορτοκάλι (χυμός)
 1 Λάιμ (χυμός και ξύσμα)
 Αλάτι
Dressing αβοκάντο
 1 Αβοκάντο
 1/4 Ματσάκι μαϊντανό
 1 Λάιμ (τον χυμό)
 8 κ.σ. Νερό
 Αλάτι
Dressing βαλσάμικο
 1/2 κ.σ. Μέλι
 1 κ.σ. Μουστάρδα
 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
 2 κ.σ. Βαλσάμικο ξύδι
 Αλάτι
Dressing φυστικοβούτυρο
 2 κ.σ. Απαλό φυστικοβούτυρο
 1 κ.σ. Σόγιας
 1 κ.γ. Σκόνη σκόρδου
 1 κ.γ. Τριμμένο τζίντζερ ή σκόνη τζίντζερ
 8 κ.σ. Νερό
 1 Λάιμ (χυμός και ξύσμα)
 1 κ.γ. Σησαμέλαιο (προαιρετικά)
1

Εκτέλεση
Για το dressing λεμονιού
• Σε ένα βαζάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το μαυροσούσαμο, τον χυμό και το ξύσμα από ένα λεμόνι και αλάτι. Κλείνουμε το καπάκι και ανακατεύουμε το βαζάκι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το Dressing γιαουρτιού, το Dressing βαλσάμικο και το Dressing φυστικοβούτυρο.

Εκτέλεση για το Dressing βασιλικού
• Προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό και το ξύσμα από ένα λάιμ και το αλάτι.
• Χτυπάμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το dressing αβοκάντο.

Ingredients

Dressing λεμονιού
 6 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 κ.σ. Μουστάρδα
 1 κ.σ. Μέλι
 1 κ.σ. Μαυροσούσαμο (προαιρετικά)
 1 Λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
 Αλάτι
Dressing γιαουρτιού
 2 κ.σ. Μαγιονέζα
 2 κ.σ. Γιαούρτι στραγγιστό
 1 κ.σ. Μουστάρδα
 3 κ.σ. Νερό
 3-4 Φύλλα βασιλικού (ψιλοκομμένα)
 3-4 Φύλλα δυόσμου (ψιλοκομμένα)
Dressing βασιλικού
 14 Φύλλα βασιλικού
 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 κ.σ. Μουστάρδα
 1 Πορτοκάλι (χυμός)
 1 Λάιμ (χυμός και ξύσμα)
 Αλάτι
Dressing αβοκάντο
 1 Αβοκάντο
 1/4 Ματσάκι μαϊντανό
 1 Λάιμ (τον χυμό)
 8 κ.σ. Νερό
 Αλάτι
Dressing βαλσάμικο
 1/2 κ.σ. Μέλι
 1 κ.σ. Μουστάρδα
 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
 2 κ.σ. Βαλσάμικο ξύδι
 Αλάτι
Dressing φυστικοβούτυρο
 2 κ.σ. Απαλό φυστικοβούτυρο
 1 κ.σ. Σόγιας
 1 κ.γ. Σκόνη σκόρδου
 1 κ.γ. Τριμμένο τζίντζερ ή σκόνη τζίντζερ
 8 κ.σ. Νερό
 1 Λάιμ (χυμός και ξύσμα)
 1 κ.γ. Σησαμέλαιο (προαιρετικά)

Directions

1

Εκτέλεση
Για το dressing λεμονιού
• Σε ένα βαζάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το μαυροσούσαμο, τον χυμό και το ξύσμα από ένα λεμόνι και αλάτι. Κλείνουμε το καπάκι και ανακατεύουμε το βαζάκι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το Dressing γιαουρτιού, το Dressing βαλσάμικο και το Dressing φυστικοβούτυρο.

Εκτέλεση για το Dressing βασιλικού
• Προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό και το ξύσμα από ένα λάιμ και το αλάτι.
• Χτυπάμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το dressing αβοκάντο.

6 εύκολα dressing για τις σαλάτες μας
Κάνε share τη συνταγή!