ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
40 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για τη μανιταρόσουπα
 1 κιλό Μανιτάρια λευκά
  2 Πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
 1 Κρεμμύδι ξερό
  2 Σκελίδες σκόρδο
  60 γρ. Ελαιόλαδο
 800 γρ. Ζωμό λαχανικών ή νερό
 300 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 60 γρ. Βούτυρο
 1/4 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 250 γρ. Ribeye
1

Εκτέλεση
• Τοποθετούμε τη μαντεμένια πλάκα στην ψησταριά.
• Προθερμαίνουμε στους 205°C, ανάβοντας όλους τους καυστήρες.
• Καθαρίζουμε τα μανιτάρια εξωτερικά με χαρτί, ώστε να απομακρυνθούν τυχόν χώματα, τα κόβουμε στη μέση, μαζί με το κοτσάνι τους, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα τοποθετούμε στη σχάρα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
• Κόβουμε τα πράσα στη μέση και τα βάζουμε πάνω στη μαντεμένια πλάκα με λίγο ελαιόλαδο, για να καραμελώσουν για 5-6 λεπτά.
• Σε κατσαρόλα τοποθετημένη στο sizzle zone, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες μαζί με το χοντροκομμένο σκόρδο. Σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.
• Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και τα πράσα.
• Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε με μισόκλειστο το καπάκι, για περίπου 20-30 λεπτά.
• Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.
• Όταν η σούπα είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και τη χτυπάμε σε δόσεις στον κάδο του μπλέντερ (ή με ραβδομπλέντερ), μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
• Την περνάμε από σίτα (προαιρετικά) καθώς τη μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ώστε να πάρει μια βράση.
• Κόβουμε το ribeye σε μικρές μπουκιές με το μαχαίρι στο ξύλο κοπής.
• Ζεσταίνουμε ξανά τη μαντεμένια πλάκα με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
• Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε βαθύ πιάτο, γαρνίροντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις μπουκιές του ribeye από πάνω.

Ingredients

Υλικά για τη μανιταρόσουπα
 1 κιλό Μανιτάρια λευκά
  2 Πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
 1 Κρεμμύδι ξερό
  2 Σκελίδες σκόρδο
  60 γρ. Ελαιόλαδο
 800 γρ. Ζωμό λαχανικών ή νερό
 300 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 60 γρ. Βούτυρο
 1/4 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 250 γρ. Ribeye

Directions

1

Εκτέλεση
• Τοποθετούμε τη μαντεμένια πλάκα στην ψησταριά.
• Προθερμαίνουμε στους 205°C, ανάβοντας όλους τους καυστήρες.
• Καθαρίζουμε τα μανιτάρια εξωτερικά με χαρτί, ώστε να απομακρυνθούν τυχόν χώματα, τα κόβουμε στη μέση, μαζί με το κοτσάνι τους, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα τοποθετούμε στη σχάρα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
• Κόβουμε τα πράσα στη μέση και τα βάζουμε πάνω στη μαντεμένια πλάκα με λίγο ελαιόλαδο, για να καραμελώσουν για 5-6 λεπτά.
• Σε κατσαρόλα τοποθετημένη στο sizzle zone, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες μαζί με το χοντροκομμένο σκόρδο. Σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.
• Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και τα πράσα.
• Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε με μισόκλειστο το καπάκι, για περίπου 20-30 λεπτά.
• Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.
• Όταν η σούπα είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και τη χτυπάμε σε δόσεις στον κάδο του μπλέντερ (ή με ραβδομπλέντερ), μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
• Την περνάμε από σίτα (προαιρετικά) καθώς τη μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ώστε να πάρει μια βράση.
• Κόβουμε το ribeye σε μικρές μπουκιές με το μαχαίρι στο ξύλο κοπής.
• Ζεσταίνουμε ξανά τη μαντεμένια πλάκα με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
• Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε βαθύ πιάτο, γαρνίροντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις μπουκιές του ribeye από πάνω.

Βελουτέ μανιταρόσουπα με καραμελωμένο ribeye
Κάνε share τη συνταγή!