ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
180 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα8 Μερίδες
Υλικά για τις μπάρες
 200 γρ. Μέλι
 200 γρ. Ταχίνι
 200 γρ. Νιφάδες βρώμης
 100 γρ. Σταγόνες κουβερτούρας
 50 γρ. Φιστικοβούτυρο
 1 κ.σ. Φιστίκια
 1 Πρέζα αλάτι
1

Για τις μπάρες
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι, τις νιφάδες βρώμης και πλάθουμε πάρα πολύ καλά.
• Στρώνουμε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 30x11 εκ. και απλώνουμε το μείγμα, πιέζοντας ώστε να καλύψει ομοιόμορφα όλη τη βάση.
• Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τις λιώνουμε στα μικροκύματα για 1–2 λεπτά στα 800 Watt, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
• Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και τα ψιλοκομμένα φιστίκια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
• Ρίχνουμε την επικάλυψη πάνω από τη βάση και απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Πασπαλίζουμε με το αλάτι και καλύπτουμε τη φόρμα με μεμβράνη.
• Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
• Κόβουμε σε μπάρες και σερβίρουμε.

Ingredients

Υλικά για τις μπάρες
 200 γρ. Μέλι
 200 γρ. Ταχίνι
 200 γρ. Νιφάδες βρώμης
 100 γρ. Σταγόνες κουβερτούρας
 50 γρ. Φιστικοβούτυρο
 1 κ.σ. Φιστίκια
 1 Πρέζα αλάτι

Directions

1

Για τις μπάρες
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι, τις νιφάδες βρώμης και πλάθουμε πάρα πολύ καλά.
• Στρώνουμε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 30x11 εκ. και απλώνουμε το μείγμα, πιέζοντας ώστε να καλύψει ομοιόμορφα όλη τη βάση.
• Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τις λιώνουμε στα μικροκύματα για 1–2 λεπτά στα 800 Watt, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
• Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και τα ψιλοκομμένα φιστίκια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
• Ρίχνουμε την επικάλυψη πάνω από τη βάση και απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Πασπαλίζουμε με το αλάτι και καλύπτουμε τη φόρμα με μεμβράνη.
• Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
• Κόβουμε σε μπάρες και σερβίρουμε.

Θρεπτικές μπάρες με βρώμη και μέλι
Κάνε share τη συνταγή!