ΑΝΑΜΟΝΗΣ 180 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 5 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για τις μπάρες
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι, τις νιφάδες βρώμης και πλάθουμε πάρα πολύ καλά.
• Στρώνουμε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 30x11 εκ. και απλώνουμε το μείγμα, πιέζοντας ώστε να καλύψει ομοιόμορφα όλη τη βάση.
• Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τις λιώνουμε στα μικροκύματα για 1–2 λεπτά στα 800 Watt, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
• Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και τα ψιλοκομμένα φιστίκια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
• Ρίχνουμε την επικάλυψη πάνω από τη βάση και απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Πασπαλίζουμε με το αλάτι και καλύπτουμε τη φόρμα με μεμβράνη.
• Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
• Κόβουμε σε μπάρες και σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Για τις μπάρες
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι, τις νιφάδες βρώμης και πλάθουμε πάρα πολύ καλά.
• Στρώνουμε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 30x11 εκ. και απλώνουμε το μείγμα, πιέζοντας ώστε να καλύψει ομοιόμορφα όλη τη βάση.
• Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τις λιώνουμε στα μικροκύματα για 1–2 λεπτά στα 800 Watt, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
• Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και τα ψιλοκομμένα φιστίκια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
• Ρίχνουμε την επικάλυψη πάνω από τη βάση και απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Πασπαλίζουμε με το αλάτι και καλύπτουμε τη φόρμα με μεμβράνη.
• Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
• Κόβουμε σε μπάρες και σερβίρουμε.