ΑΝΑΜΟΝΗΣ -
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 6 λεπτά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 5 λεπτά
Για τη σως αγιολί
• Ψιλοκόβουμε πολύ καλά τις σκελίδες σκόρδου, μέχρι να έχουμε μία πάστα.
• Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο και ομογενοποιούμε με ένα κουτάλι .
• Κρατάμε στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Για τα beef tacos
• Προθερμαίνουμε τη μαντεμένια πλάκα της ψησταριάς, ώστε να κάψει καλά.
• Χωρίζουμε τον κιμά σε 5 ίσες μερίδες, τις πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα και τοποθετούμε τις τορτίγιες στον πάγκο, τη μία δίπλα στην άλλη.
• Βάζουμε στο κέντρο κάθε τορτίγιας από μια μερίδα κιμά, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πατάμε με τα χέρια μας, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά της.
• Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην καυτή πλάκα και τοποθετούμε τις τορτίγιες με την πλευρά του κιμά προς τα κάτω. Ψήνουμε για 3 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
• Γυρνάμε τις τορτίγιες, προσθέτουμε το τριμμένο τσένταρ μοιράζοντάς το ισόποσα και ψήνουμε για ακόμη 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές.
• Μεταφέρουμε τις τορτίγιες, μόλις είναι έτοιμες, σε καθαρό ξύλο κοπής.
• Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια τουρσί και το iceberg και τα μοιράζουμε πάνω από τις ζεστές τορτίγιες.
• Τελειώνουμε με μια γενναία κουταλιά σως αγιολί πάνω σε κάθε τορτίγια.
• Σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ζεστό.
Ingredients
Directions
Για τη σως αγιολί
• Ψιλοκόβουμε πολύ καλά τις σκελίδες σκόρδου, μέχρι να έχουμε μία πάστα.
• Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο και ομογενοποιούμε με ένα κουτάλι .
• Κρατάμε στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Για τα beef tacos
• Προθερμαίνουμε τη μαντεμένια πλάκα της ψησταριάς, ώστε να κάψει καλά.
• Χωρίζουμε τον κιμά σε 5 ίσες μερίδες, τις πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα και τοποθετούμε τις τορτίγιες στον πάγκο, τη μία δίπλα στην άλλη.
• Βάζουμε στο κέντρο κάθε τορτίγιας από μια μερίδα κιμά, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πατάμε με τα χέρια μας, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά της.
• Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην καυτή πλάκα και τοποθετούμε τις τορτίγιες με την πλευρά του κιμά προς τα κάτω. Ψήνουμε για 3 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
• Γυρνάμε τις τορτίγιες, προσθέτουμε το τριμμένο τσένταρ μοιράζοντάς το ισόποσα και ψήνουμε για ακόμη 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές.
• Μεταφέρουμε τις τορτίγιες, μόλις είναι έτοιμες, σε καθαρό ξύλο κοπής.
• Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια τουρσί και το iceberg και τα μοιράζουμε πάνω από τις ζεστές τορτίγιες.
• Τελειώνουμε με μια γενναία κουταλιά σως αγιολί πάνω σε κάθε τορτίγια.
• Σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ζεστό.