Print Options:

Ribeye με αυγά και πατάτες

Ποσότητα4 Μερίδες

 250 γρ. Σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια χωρίς κόκκαλο (ribeye)

 3 Αυγά

 2 Μέτριες πατάτες

 ½ Κρεμμύδι ξερό

 4 κ.σ. Ελαιόλαδο

 4 κ.σ. Βούτυρο

 ½ κ.γ. Πάπρικα καπνιστή

 Αλάτι

 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

• Προθερμαίνουμε τη ψησταριά μας στους 205 βαθμούς.
• Τοποθετούμε τη μπριζόλα μας δίπλα από τη φωτιά ώστε να κάνουμε έμμεσο ψήσιμο για 5’ και έπειτα πάνω στη μαντεμένια πλάκα με το ελαιόλαδο που έχουμε τους αναμμένους καυστήρες από κάτω.
• Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 3’ από τη κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο.
• Αφαιρούμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5’ πριν την κόψουμε σε λεπτές φέτες.
• Παράλληλα βάζουμε στο μάτι (sizzle zone) ένα μαντεμένιο τηγάνι με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε μέσα τις πατάτες μας αφού τις έχουμε κόψει μικρούς κύβους και την έχουμε βράσει για 5’ ώστε να αρχίσει να μαλακώνει αλλά όχι να λιώνει.
• Κόβουμε και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε με τις πατάτες.
• Ρίχνουμε τη πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και ψήνουμε για 7-8’ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα λαχανικά μας.
• Τέλος στη μαντεμένια πλάκα που κάναμε τη μπριζόλα μας , σπάμε τα αυγά , ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 2-3’ ώστε ο κρόκος μας να είναι ρευστός.
• Σερβίρουμε τις πατάτες με το κρεμμύδι, τη μπριζόλα μας κομμένη σε λωρίδες και φυσικά τα αυγά και απολαμβάνουμε !

Nutrition Facts

Μερίδες 4