Print Options:

Pop cake με μελομακάρονα και επικάλυψη σοκολάτας

Ποσότητα10 Μερίδες

 6 Μελομακάρονα

 50 γρ. Βασιλόπιτα ή κέικ

 50 γρ. Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ

 2 κ.σ. Κακάο

 1 κ.σ. Κορν φλάουρ
Για το σερβίρισμα

 125 γρ. Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ

 50 γρ. Party décor
1

Εκτέλεση
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 850 Watt, να λιώσει.
• Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα και τη βασιλόπιτα με τα χέρια μας και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, το κακάο κοσκινισμένο και το κορν φλάουρ.
• Ανακατεύουμε με τα χέρια μας τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα σώμα.
• Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά, ώστε να σφίξει το μείγμα.
• Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη βάση του ταψιού 25x30 εκ. και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
• Χωρίζουμε το μείγμα σε 10 ίσες μερίδες, τις πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα σαν κεφτεδάκια και τις τοποθετούμε στο ταψί.
• Καρφώνουμε στο κέντρο τους το ξυλάκι, ώστε να μοιάζουν με γλειφιτζούρια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 60 λεπτά.

Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στα 850 Watt, να λιώσει.
• Βάζουμε σε ένα μπολ το Party décor.
• Τοποθετούμε τα μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα και το Party décor το ένα δίπλα στο άλλο.
• Βουτάμε ένα – ένα τα Pop cake μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα εξωτερικά και τα τινάζουμε για να φύγει η περιττή ποσότητα.
• Βουτάμε στο μπολ με το Party décor τα Pop cake από όλες τις μεριές, ώστε να κολλήσει η κουβερτούρα.
• Τοποθετούμε ένα χαμηλό ποτήρι μέσα σε ταψί 25x33 εκ., βάζουμε μέσα τα ξυλάκια με τα Pop cake και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 λεπτά, ώστε να σφίξει η κουβερτούρα.
• Σερβίρουμε

Nutrition Facts

Μερίδες 10