Print Options:

Pinwheels από flank steak με πέστο βασιλικού και μοτσαρέλα

Ποσότητα8 Μερίδες

Υλικά για τα pinwheels

 1,5 κιλό Flank steak, ανοιγμένο ώστε να είναι λεπτό

 4 κ.σ. Πέστο βασιλικού

 1 κ.γ. Μπούκοβο καυτερό

 8-10 Φέτες μοτσαρέλα

 50 γρ. Ελαιόλαδο

 Αλάτι

 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το πικάντικο λάδι

 200 γρ. Ηλιέλαιο

 1 κ.σ. Μπούκοβο καυτερό

 1 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή

 1 κ.σ. Πάπρικα γλυκιά
1

Για το πικάντικο λάδι
• Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ηλιέλαιο, σε μέτρια φωτιά.
• Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μπούκοβο, την καπνιστή και τη γλυκιά πάπρικα. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, το περιχύνουμε πάνω από τα μπαχαρικά.
• Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε σε ντιπάκι δίπλα στο κρέας.
Για το σερβίρισμα
• Ανάβουμε τα κάρβουνα στην ψησταριά.
• Τοποθετούμε το flank steak ανοιχτό πάνω σε επιφάνεια κοπής. Αλείφουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε το πέστο βασιλικού και στη συνέχεια στρώνουμε τις φέτες μοτσαρέλας σε όλη την επιφάνεια.
• Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και το δένουμε ανά 4-5 πόντους με σπάγκο μαγειρικής ή στερεώνουμε με ξυλάκια για σουβλάκι.
• Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια ανάμεσα από τα δεσίματα, αποφεύγοντας πολύ χοντρές φέτες για να ψηθούν σωστά.
• Ψήνουμε τα γεμιστά ρολά πάνω στα κάρβουνα για 12–15 λεπτά, γυρίζοντάς τα κάθε 3 λεπτά ώστε να καραμελώσουν και να παραμείνουν ζουμερά.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να «ξεκουραστούν» για 5 λεπτά.
• Σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες, συνοδεύοντας με το πικάντικο λάδι για βούτηγμα.

Nutrition Facts

Μερίδες 8