ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
75 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα8 Μερίδες
Υλικά για το εύκολο κέικ με γλυκό κεράσι
 200 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 200 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 4 Αυγά μέτρια
 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
 180 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 100 γρ. Αλεύρι αμυγδάλου
 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
 300 γρ. Κεράσια από γλυκό του κουταλιού (χωρίς υγρά)
 100 γρ. Γάλα φρέσκο πλήρες 3,5% λιπαρά
 4 κ.σ. Αμύγδαλο φιλέ
1

Για το εύκολο κέικ με γλυκό κεράσι
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C, στον αέρα.
• Σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 26 εκ. με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε τα τοιχώματα με λίγο βούτυρο.
• Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός, σε γρήγορη ταχύτητα το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, για περίπου 3 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, όσο χτυπάμε το μείγμα.
• Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα, για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα κεράσια μαζί με το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία μαρίζ, για 30 δευτερόλεπτα.
• Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στη φόρμα και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 75 λεπτά.
• Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει, για 15 λεπτά.
• Σερβίρουμε.

Ingredients

Υλικά για το εύκολο κέικ με γλυκό κεράσι
 200 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 200 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 4 Αυγά μέτρια
 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
 180 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 100 γρ. Αλεύρι αμυγδάλου
 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
 300 γρ. Κεράσια από γλυκό του κουταλιού (χωρίς υγρά)
 100 γρ. Γάλα φρέσκο πλήρες 3,5% λιπαρά
 4 κ.σ. Αμύγδαλο φιλέ

Directions

1

Για το εύκολο κέικ με γλυκό κεράσι
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C, στον αέρα.
• Σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 26 εκ. με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε τα τοιχώματα με λίγο βούτυρο.
• Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός, σε γρήγορη ταχύτητα το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, για περίπου 3 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, όσο χτυπάμε το μείγμα.
• Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα, για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα κεράσια μαζί με το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία μαρίζ, για 30 δευτερόλεπτα.
• Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στη φόρμα και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 75 λεπτά.
• Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει, για 15 λεπτά.
• Σερβίρουμε.

Εύκολο κέικ με γλυκό κεράσι
Κάνε share τη συνταγή!