ΑΝΑΜΟΝΗΣ 15 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 75 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 20 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για το εύκολο κέικ με γλυκό κεράσι
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C, στον αέρα.
• Σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 26 εκ. με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε τα τοιχώματα με λίγο βούτυρο.
• Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός, σε γρήγορη ταχύτητα το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, για περίπου 3 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, όσο χτυπάμε το μείγμα.
• Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα, για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα κεράσια μαζί με το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία μαρίζ, για 30 δευτερόλεπτα.
• Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στη φόρμα και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 75 λεπτά.
• Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει, για 15 λεπτά.
• Σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Για το εύκολο κέικ με γλυκό κεράσι
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C, στον αέρα.
• Σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 26 εκ. με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε τα τοιχώματα με λίγο βούτυρο.
• Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός, σε γρήγορη ταχύτητα το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, για περίπου 3 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, όσο χτυπάμε το μείγμα.
• Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα, για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα κεράσια μαζί με το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία μαρίζ, για 30 δευτερόλεπτα.
• Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στη φόρμα και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 75 λεπτά.
• Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει, για 15 λεπτά.
• Σερβίρουμε.