Print Options:

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γέμιση σοκολάτας

Ποσότητα30 Μερίδες

Για τα μπισκότα

 200 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.

 70 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

 70 γρ. Ζάχαρη καστανή

 100 γρ. Μέλι

 1 Αυγό μικρό

 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας

 1/2 κ.σ. Κανέλα σε σκόνη

 1/2 κ.σ. Μοσχοκάρυδο σε σκόνη

 1/2 κ.σ. Τζίντζερ σε σκόνη

 1/2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ

 1/2 κ.γ. Γαρίφαλο σε σκόνη
Για τη γέμιση

 250 γρ. Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ

 200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

 50 γρ. Τυρί κρέμα
Για το σερβίρισμα

 125 γρ. Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ

 50 γρ. Party décor,
1

Για τα μπισκότα
• Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό, μέχρι να αφρατέψει.
• Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό, μέχρι αναμειχθούν τα υλικά.
• Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να αφρατέψει ξανά το μείγμα μας.
• Προσθέτουμε το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα για ακόμα 1 λεπτό.
• Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ, το γαρίφαλο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 30 δευτερόλεπτα.
• Προσθέτουμε τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι μέσα στον κάδο του μίξερ, καθώς ανακατεύουμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους τα υλικά.
• Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 ίσες μερίδες, τις πλάθουμε σε στρογγυλούς δίσκους, τις τυλίγουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα φούρνου 30x40 εκ. και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
• Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, τοποθετούμε επάνω το ένα ζυμάρι, το πασπαλίζουμε με αλεύρι και το ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα, με πάχος, μέχρι 1/2 εκατοστό.
• Κόβουμε το ζυμάρι σε διάφορα σχήματα με χριστουγεννιάτικα τσέρκια (δέντρα, αστεράκια, μισοφέγγαρα, κ.α.) και τα τοποθετούμε επάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 8-10 λεπτά και στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.
• Επαναλαμβάνουμε τα 3 παραπάνω βήματα και για την άλλη ζύμη δημιουργώντας τα ίδια σχήματα.

Για τη γέμιση
• Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αχνίσει.
• Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
• Προσθέτουμε το τυρί κρέμα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Μεταφέρουμε τη γκανάς σε μεγάλη σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη και την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 30 λεπτά.
• Αφού έχουν κρυώσει τα μπισκότα, τα χωρίζουμε ανάλογα με το σχήμα τους, τα γεμίζουμε και τα κλείνουμε.

Για το σερβίρισμα
• Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα, την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 2 λεπτά στα 850 Watt, να λιώσει.
• Ανακατεύουμε για λίγο την κουβερτούρα, μέχρι να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια βουτάμε μέχρι τη μέση τα μπισκότα.
• Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με το Party decor τη λιωμένη κουβερτούρα, ώστε να κολλήσει επάνω της.
• Στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα, για περίπου 30 λεπτά.
• Σερβίρουμε σε πιατέλα.

Nutrition Facts

Μερίδες 30