Print Options:

Φτερούγες τεριγιάκι

Ποσότητα4 Μερίδες

 500 γρ. Φτερούγες κοτόπουλου

 50 γρ. Ελαιόλαδο

 Λευκό σουσάμι για το πασπάλισμα
Για τη σάλτσα τεριγιάκι

 1 Ξερό κρεμμύδι

 2 Σκελίδες σκόρδο

 1 κ.γλ. Φρέσκο θυμάρι

 20 γρ. Τζίντζερ

 150 γρ. Σόγια σος

 20 γρ. Σάκε

 150 γρ. Μέλι

 100 γρ. Νερό
1

Για τη σάλτσα
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη σόγια σος, το κρεμμύδι κομμένο στα 4, τα σκόρδα, το τζίντζερ ψιλοκομμένο, το νερό και το σάκε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
• Το τελευταίο λεπτό προσθέτουμε και το μέλι, ανακατεύοντας.
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.

Για τις φτερούγες
• Ψήνουμε τις φτερούγες με το ελαιόλαδο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά.
• Αμέσως μόλις οι φτερούγες ψηθούν τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη σάλτσα και τις αφήνουμε να μαριναριστούν, για 15 λεπτά.
• Πασπαλίζουμε με λευκό σουσάμι και σερβίρουμε.

Nutrition Facts

Μερίδες 4