Print Options:

Τούρτα κορμός με λευκή σοκολάτα

Ποσότητα12 Μερίδες

Για τον κορμό παντεσπάνι

 150 γρ. Βούτυρο

 1 1/2 συσκευασία Ζαχαρούχο γάλα

 375 γρ. Λευκή κουβερτούρα, ΓΙΩΤΗΣ

 400 γρ. Μπισκότα

 80 γρ. Αποξηραμένα cranberries
Για τη γέμιση

 2 συσκευασίες Κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια

 800 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά, φρέσκο

 40 γρ. Αποξηραμένα cranberries
Για το σερβίρισμα

 1/2 συσκευασία Κουβερτούρα σε νιφάδες, ΓΙΩΤΗΣ
1

Για τον κορμό παντεσπάνι
• Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτουμε σε κατσαρόλα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα, τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Ψιλοκόβουμε τη λευκή κουβερτούρα, την προσθέτουμε στην κατσαρόλα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
• Κόβουμε τα cranberries στη μέση, σπάζουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα με την κουβερτούρα να τα αγκαλιάσει.
• Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση της στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας 26εκ. , μεταφέρουμε μέσα το μείγμα και το στρώνουμε ισόποσα στην επιφάνειά της.
• Πιέζουμε την επιφάνεια του μείγματος με ένα κουτάλι ή με τη βάση ενός ποτηριού, ώστε να γίνει επίπεδη.
• Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 90 λεπτά.

Για τη γέμιση
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το περιεχόμενο των φακέλων κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια μαζί με το γάλα και το ανακατεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει.
• Ψιλοκόβουμε τα cranberries, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ για λίγο, ώστε να μοιραστούν στο μείγμα.
• Μεταφέρουμε τη μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι.
• Αφαιρούμε τον κορμό παντεσπάνι από τη φόρμα, τον τοποθετούμε σε στρογγυλό δίσκο σερβιρίσματος και καλύπτουμε την επιφάνειά του με ροζέτες, τη μία δίπλα στην άλλη.
• Ξαναγεμίζουμε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής με την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, έως ότου καλύψουμε όλη την επιφάνεια με το παντεσπάνι.
• Πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα σε νιφάδες ομοιόμορφα τις ροζέτες από πάνω και μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο για 30 λεπτά.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Nutrition Facts

Μερίδες 12