Print Options:

Σπιτικός χοιρινός γύρος

Ποσότητα6 Μερίδες

 1 κιλό Χοιρινό λαιμό

 1 Μεγάλη πατάτα

 Καλαμάκια για σουβλάκια
Για τη μαρινάδα

 100 γρ. Ελαιόλαδο

 1 κ.γλ. Πελτέ ντομάτας

 1 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή

 Αλάτι

 1/2 κ.γλ. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 1 κ.γλ. Μουστάρδα σε σκόνη

 1 κ.γλ. Σκόρδο σε σκόνη
Για το σερβίρισμα

 Τζατζίκι

 Πίτες για σουβλάκια

 2 Ντομάτες

 1 Ξερό κρεμμύδι κόκκινο

 1/2 Ματσάκι μαϊντανό

 1 κ.γλ. Πάπρικα καπνιστή

 Πατάτες τηγανητές
1

• Κόβουμε το χοιρινό σε λεπτές μπριζόλες, περίπου 0,5 εκ.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χοιρινό και όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε με τα χέρια.
• Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
• Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο 1 ώρα πριν αρχίσουμε να ετοιμάζουμε το γύρο.
• Σε ένα ταψί του φούρνου απλώνουμε μια λαδόκολλα.
• Πλένουμε την πατάτα, την καθαρίζουμε και την κόβουμε στη μέση.
• Τοποθετούμε την πατάτα στο ταψί με τη κομμένη πλευρά να ακουμπάει στο ταψί.
• Καρφώνουμε στην πατάτα 2 ξυλάκια για σουβλάκι με τη μύτη.
• Καρφώνουμε περιμετρικά στα ξυλάκια όλα τα κομμάτια από το χοιρινό.
• Τυλίγουμε το κρέας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 60 λεπτά.
• Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το κρέας και ψήνουμε στους 200°C, στον αέρα, για 15 λεπτά.
• Βγάζουμε το χοιρινό από το φούρνο και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
• Σερβίρουμε σε ψημένες πίτες με τζατζίκι, κρεμμύδι, ντομάτες, ψιλοκομμένο μαϊντανό, πάπρικα και πατάτες τηγανητές.

Nutrition Facts

Μερίδες 6