
• Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, το ψωμί, αφού το στραγγίξουμε από το νερό, και όλα τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε με τα χέρια μας να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
• Πλάθουμε τον κιμά σε σουτζουκάκια των 50 γρ. .
• Πανάρουμε τα σουτζουκάκια με αλεύρι.
• Σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σοτάρουμε τα σουτζουκάκια για 3-4 λεπτά, απ' όλες τις πλευρές.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι με τα σουτζουκάκια το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα, και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Σβήνουμε τα σουτζουκάκια με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
• Μόλις το κρασί εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι πιπέρι, τη ζάχαρη και το κύμινο.
• Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 30-35 λεπτά, μέχρι να γλασάρει.
• Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με μαϊντανό, ψιλοκομμένο.
Για το ρύζι μπασμάτι
• Ξεπλένουμε το ρύζι με κρύο νερό ώστε να φύγει το περιττό άμυλο.
• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
• Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-13 λεπτά.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και "σπάμε" το ρύζι με ένα πιρούνι.
• Σερβίρουμε με τα σουτζουκάκια και την κόκκινη σάλτσα.
Μερίδες 4