Για το κουρκούτι
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την παγωμένη μπύρα, το νερό, το τσίπουρο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
• Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει υφή χυλού.
• Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον κρύο νερό.
Για τον μπακαλιάρο
• Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κύβους, τον αλευρώνουμε και τινάζουμε, για να φύγει το επιπλέον αλεύρι.
• Βουτάμε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι.
• Σ' ένα τηγάνι που καίει προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τον μπακαλιάρο.
• Δεν προσθέτουμε τον μπακαλιάρο απότομα στο τηγάνι αλλά με μία τσιμπίδα κρατάμε το μισό μέσα στο ηλιέλαιο μέχρι να φουσκώσει το κουρκούτι κι έπειτα τον αφήνουμε όλο μέσα στο τηγάνι.
• Τηγανίζουμε τα κομμάτια μπακαλιάρου μέχρι να χρυσαφίσουν και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για τις πατάτες σκορδαλιά
• Σε μία κατσαρόλα με νερό βράζουμε τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν.
• Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
• Στο μπλέντερ χτυπάμε τις σκελίδες σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
• Προσθέτουμε το μείγμα στις λιωμένες πατάτες και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε το μηλόξιδο, για να ισορροπήσει η οξύτητα.
• Γαρνίρουμε την σκορδαλιά με το φρέσκο κρεμμύδι και το θυμάρι, ψιλοκομμένα και σερβίρουμε με τον μπακαλιάρο.
Μερίδες 4