Print Options:

Κοτόπουλο με σταφύλια

Ποσότητα4 Μερίδες

 4 Φιλέτα κοτόπουλο μπούτι με την πέτσα

 4 Κρεμμύδια εσαλότ

 2 κ.σ. Ελαιόλαδο

 40 γρ. Λευκό κρασί

 1 κ.σ. Μουστάρδα ντιζόν

 1 Λεμόνι (χυμό)

 150 γρ. Κόκκινα σταφύλια κόκκινο χωρίς κουκούτσι

 150 γρ. Λευκά σταφύλια χωρίς κουκούτσι

 2 Κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο

 3 Κλωνάρια φρέσκο λεμονοθύμαρο

 Αλάτι χοντρό

 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 35 γρ. Φιστίκια Αιγίνης

 100 γρ. Κατσικίσιο τυρί Chèvre

 4 Φέτες ψωμί
1

• Αλατίζουμε το κοτόπουλο με χοντρό αλάτι από την πλευρά της πέτσας.
• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
• Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές για 8-10 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
• Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
• Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα σταφύλια, τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύοντας.
• Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί σπασμένο σε μεγάλα κομμάτια και τα φιστίκια Αιγίνης σπασμένα και ανακατεύουμε.
• Σερβίρουμε με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.

Nutrition Facts

Μερίδες 4