Print Options:

Κοτόπουλο αραμπιάτα με πατάτες και τριμμένο πεκορίνο

Ποσότητα2 Μερίδες

 3 Στήθη κοτόπουλο μεσαία

 8 Πατάτες baby

 3 Σκελίδες σκόρδο

 4 κ.σ. Ελαιόλαδο

 200 γρ. Ξερό λευκό κρασί

 800 γρ. Ντομάτα κονκασέ

 1 κ.γ. Αποξηραμένη ρίγανη

 4 φύλλα Φρέσκο βασιλικό

 1/4 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό

 1 κ.γ. Μπούκοβο

 80 γρ. Τριμμένο πεκορίνο

 Αλάτι

 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Εκτέλεση
• Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες με πάχος μέχρι 1 εκ. και τις μεταφέρουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό μέχρι να τις καλύψουμε και βράζουμε τις πατάτες για 18-20 λεπτά, αφού ξεκινήσει το νερό να κοχλάζει, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
• Μόλις συμπληρωθεί ο χρόνος βρασμού, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
• Φοράμε γάντια, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι με πλατιά βάση, σε μέτρια φωτιά.
• Ρίχνουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, το αλάτι και το σοτάρουμε, μέχρι να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές του και να πάρει ωραίο χρώμα, για 5 λεπτά.
• Προσθέτουμε το μπούκοβο, την αποξηραμένη ρίγανη, τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με μισόκλειστο το καπάκι για 15 λεπτά.
• Πασπαλίζουμε με τα 2/3 από το τριμμένο πεκορίνο, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με τη σάλτσα και σβήνουμε τη φωτιά.
• Προσθέτουμε τον μαϊντανό μαζί με τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
• Σερβίρουμε με το υπόλοιπο πεκορίνο από πάνω.

Nutrition Facts

Μερίδες 2