Print Options:

Κεμπάπ γιαουρτλού

Ποσότητα4 Μερίδες

Για το κεμπάπ

 300 γρ. Κιμά αρνίσιο

 300 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο

 80 γρ. Ελαιόλαδο

 1 Ξερό κρεμμύδι λευκό

 2 Σκελίδες σκόρδο

 1 κ.σ. Ρίγανη αποξηραμένη

 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας

 1 κ.γλ. Σουμάκ

 1/2 κ.γλ. Κανέλα

 1/2 κ.γλ. Μπαχάρι

 1/2 κ.γλ. Τσιμένη

 1/2 κ.γλ. Μπούκοβο

 1/2 κ.γλ. Κύμινο

 1/4 κ.γλ. Πάπρικα καπνιστή

 Αλάτι

 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 1/2 Ματσάκι μαϊντανό

 30-45 γρ. Φρυγανιά τριμμένη
Για τη σάλτσα

 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ

 1 Ξερό κρεμμύδι λευκό

 50 γρ. Ελαιόλαδο

 Αλάτι

 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 1 κ.γλ. Ζάχαρη κρυσταλλική

 1/2 κ.γλ. Πάπρικα καυτερή
Για το σερβίρισμα

 1 Ξερό κρεμμύδι

 Μαϊντανό

 Ελαιόλαδο

 2 Ντομάτες ψημένες

 4 Πίτες για σουβλάκι

 Γιαούρτι στραγγιστό

 Πάπρικα καπνιστή
1

Για το κεμπάπ
• Σε ένα τηγάνι που καίει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, για 3 λεπτά.
• Προσθέτουμε το σκόρδο, ψιλοκομμένο, και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, τη ρίγανη, την κανέλα, το σουμάκ, το μπούκοβο, το μπαχάρι, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και το τσιμένι.
• Προσθέτουμε στον κιμά τα σοταρισμένα υλικά, τη φρυγανιά και το μαϊντανό, ψιλοκομμένο.
• Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, να μαριναριστεί καλά ο κιμάς. Μπορεί να μείνει στο ψυγείο και μία νύχτα.
• Στη συνέχεια παίρνουμε μία χούφτα από τον κιμά και τον πλάθουμε με τα χέρια μας.
• Παίρνουμε δύο ξυλάκια για σουβλάκια, αφού τα έχουμε μουλιάσει σε νερό για 10-15 λεπτά, και απλώνουμε τον κιμά κατά μήκος. Τον πιέζουμε με προσοχή με τα δάχτυλά μας για να ψηθεί καλά μέχρι μέσα και να μην έχει μεγάλο πάχος.
• Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο κιμάς.
• Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά.
• Αλείφουμε τα κεμπάπ με με λίγο ελαιόλαδο, ώστε να μην κολλήσουν και σπάσουν στο τηγάνι, και ψήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για τη σάλτσα
• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, την πάπρικα και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
• Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ βράζουμε, σε χαμηλή φωτιά, για 10-15 λεπτά.
• Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για το σερβίρισμα
• Κόβουμε στη μέση το κρεμμύδι και τις ντομάτες στη μέση και τις πίτες σε 4 μέρη.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, να πάρει χρώμα σαν καμένο. Αφήνουμε το κρεμμύδι στην άκρη.
• Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τις ντομάτες, από την κομμένη πλευρά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και αυτές. Αφήνουμε τις ντομάτες στην άκρη, μαζί με το κρεμμύδι.
• Στο αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις πίτες, μέχρι να πάρουν χρώμα.
• Σε ένα σκεύος σερβιρίσματος τοποθετούμε τις πίτες.
• Προσθέτουμε τα κεμπάπ, τη σάλτσα ντομάτας και το γιαούρτι.
• Τοποθετούμε γύρω γύρω τα καμμένα λαχανικά και σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και πάπρικα.

Nutrition Facts

Μερίδες 4