Print Options:

Κανελόνια με σπανάκι και φέτα

Ποσότητα4 Μερίδες

 250 γρ. Κανελόνια

 1,2 κιλά Σπανάκι

 5 κ.σ. Ελαιόλαδο

 1 Ξερό κρεμμύδι κόκκινο , μεσαίο

 2 Σκελίδες σκόρδο

 2 Πράσα (το λευκό μέρος)

 150 γρ. Τυρί φέτα

 200 γρ. Γραβιέρα τριμμένη

 120 γρ. Γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά

 400 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

 1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο

 Αλάτι

 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 190°C.
• Σε μεσαία κατσαρόλα με πλατιά βάση προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
• Κόβουμε τα πράσα κατά μήκος στη μέση, στη συνέχεια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
• Προσθέτουμε τμηματικά τα φύλλα από το σπανάκι χοντροκομμένα, τα σοτάρουμε για 5 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και να χάσουν τα υγρά τους.
• Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και το σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σπανάκι στην άκρη να κρυώσει, για 10 λεπτά .
• Σπάζουμε με τα χέρια μας τη φέτα σε μικρά κομμάτια μέσα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε ελαφρώς τα υλικά μεταξύ τους.
• Αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψί 25x33 εκ. , γεμίζουμε ισόποσα τα κανελόνια με τη γέμιση από σπανάκι και τα τοποθετούμε στη βάση του ταψιού κολλητά το ένα στο άλλο, για να την καλύψουμε.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, ώστε να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους. Περιχύνουμε τα κανελόνια.
• Πασπαλίζουμε από πάνω ομοιόμορφα με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 30 λεπτά.
• Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C και ψήνουμε, ώστε να πάρουν χρώμα τα κανελόνια, για ακόμα 10-15 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Nutrition Facts

Μερίδες 4