
• Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος της συσκευασίας, σε μέτρια φωτιά.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και αφήνουμε να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 0,5-1 λεπτό από κάθε πλευρά.
• Μεταφέρουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ, προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους μέχρι 1 εκ. και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι κομμένες σε ροδέλες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
• Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πάρει μία βράση και να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 8-10 λεπτά με μισόκλειστο το καπάκι.
• Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα σε 4 κομμάτια και τις γαρίδες και βράζουμε για ακόμη 1 λεπτό.
• Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το τοποθετούμε δίπλα από την κατσαρόλα που βράζουμε τα ζυμαρικά.
• Με μία τσιμπίδα πιάνουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε ελαφρώς και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι.
• Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε προσεκτικά με κυκλικές κινήσεις για να μην σπάσουμε τα ζυμαρικά.
• Σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και τα φύλλα βασιλικού.
Μερίδες 5