Print Options:

Γαρίδες με chilly και μυρωδικά

Ποσότητα2 Μερίδες

 8-10 Γαρίδες μέτριες

 2 Φρέσκα κρεμμύδια

 1/2 Πιπεριά τσίλι

 1 Φρέσκο σκόρδο

 50 γρ. Ελαιόλαδο

 2-3 κ.σ. Sweet chili σος

 1-2 κ.σ. Σόγια σος

 1/2 Ματσάκι μαϊντανό

 20-30 γρ. Νερό

 Σουσάμι

 1/2 Λάιμ (χυμό και ξύσμα)

 Αλάτι

 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα

 Ρύζι μπασμάτι

 1/2 Λάιμ
1

• Για να καθαρίσουμε τις γαρίδες: τοποθετούμε τους αντίχειρές μας στο κάτω μέρος της γαρίδας, ανάμεσα στα πόδια, τραβάμε προς τα έξω, ανοίγουμε και αφαιρούμε το κέλυφος. Βγάζουμε το κεφάλι με τα χέρια μας ή με ένα μαχαίρι, χαράζουμε ελαφρά τη ράχη της γαρίδας και αφαιρούμε το έντερο ή το τραβάμε με μια οδοντογλυφίδα.
• Ξεπλένουμε με νερό τις γαρίδες, σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν πολύ καλά.
• Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
• Μεταφέρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο.
• Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι ελαιόλαδο, αν χρειάζεται, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα, και την πιπεριά μαζί με τα σπόρια κομμένη σε ροδέλες και σοτάρουμε για 1 λεπτό, σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι τη sweet chili, τη σόγια και το νερό και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.
• Μεταφέρουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και βράζουμε για 1 λεπτό.
• Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το σουσάμι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ξύσμα και το χυμό λάιμ.
• Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και φέτες λάιμ.

Nutrition Facts

Μερίδες 2